У Львові відкриють ще 25 дитячих садочків

У Львові відкриють ще 25 дитячих садочків

У Львові відкриють ще 25 дитячих садочків Фото: myvin.com.ua

Події
25 травня 2022 14:11

На початку червня у Львові відкриють ще 25 дитячих садочків у режимі чергових груп. Це означає, що не всі зараховані діти зможуть їх відвідувати. Раніше у дошкільний заклад ходили по 200-300 дітей, а тепер буде 12 дітей на одну групу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

 «Ті садки, які відкриті у місті, мають обладнані укриття та працюють лише у режимі чергових груп. Це означає, що не всі діти мають змогу їх відвідувати. Наприклад, якщо раніше у дошкільний заклад ходили по 200-300 дітей, то тепер 12 дітей на одну групу. При тому, що із розрахунком на одного дорослого вихователя чи помічника – двоє дошкільнят», – повідомила Тvoemisto.tv завідувачка сектору оцінювання якості освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Наталія Клочко.

За її словами, станом на початок цього тижня у садки ходить близько 3 тисях дітей із 24 тисяч зарахованих. Із них 150 дітей – з числа внутрішньо переміщених осіб.

«Найперше відкриваємо ті садки, які найбільш затребувані – наприклад, є звернення від батьків, що вони працють і не мають куди подіти дітей. Отож, пріоритет надають вихованцям, обоє батьків яких працюють. Якщо є вільні місця, то беруть і тих, у кого в сім’ї працює один з батьків», – сказала вона.

Зараз у Львові майже усі дошкільні заклади вже вивільнені від внутрішньо переміщених осіб. Частину переселяють, а решта – виїжджає за кордон. На початок цього тижня люди поселені лише у чотирьох дитячих дошкільних закладів. Але до 1 червня планують вивільнити ще один садок.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах