У Львові вперше провели неродинну трансплантацію нирки дитині

У Львові вперше провели неродинну трансплантацію нирки дитині.

У Львові вперше провели неродинну трансплантацію нирки дитині. Фото: loda.gov.ua.

Події
02 червня 2022 14:52

У Західноукраїнському медцентрі вперше провели неродинну трансплантацію нирки дитині. Шанс на нове життя 15-річному хлопцю з Рівненщини подарував 27-річний чоловік, який став донором органу посмертно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Операція з пересадки тривала близько двох годин. Медики розповіли, що нирка запрацювала ще на операційному столі. А зараз, після кількох днів обстежень та спостережень, дуже обережно дають перші позитивні прогнози. 

«Вперше важкий діагноз – хронічний гломерулонефрит – було встановлено у 2017 році. Хлопець проходив лікування та хвороба невпинно прогресувала. Кілька останніх місяців підліток постійно знаходився на лікуванні у нашій лікарні, де тричі на тиждень проходив процедуру гемодіалізу та отримував спеціальну терапію. Станом на сьогодні післяопераційний період минає без ускладнень, темп діурезу задовільний, показники азотемії у межах вікової норми», – розповів лікар-нефролог Роман Андруневич.

Щоб допомогти підлітку одужати, свої зусилля об'єднали медики двох медичних закладів. Успішна трансплантація нирки – це результат злагодженої роботи цілої команди фахівців: лікаря-нефролога Романа Андруневича та анестезіолога Центру Іванни Андрейчук, керівника Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова Максима Овечка та лікаря-трансплантолога Андрія Крупача, дитячих хірургів Центру Андрія Кузика та Богдана Романишина. 

Додамо, що другу нирку 27-річного донора пересадили у Першому медичному об’єднанні м. Львова 40-річному чоловіку з Тернопільщини, який два роки був на діалізі.

Зазначимо, що зараз у листі очікування на трансплантацію нирки перебувають 15 дітей. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах