Львівські лікарі врятували 10-річного хлопчика з мозковою комою і крововиливом у мозок

Львівські лікарі врятували 10-річного хлопчика з мозковою комою і крововиливом у мозок

Львівські лікарі врятували 10-річного хлопчика з мозковою комою і крововиливом у мозок Фото: rbc.ua

Події
10 червня 2022 08:33

Львівські лікарі врятували життя 10-річному киянину, у якого діагностували мозкову кому і крововилив у мозок. Про це повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

 «У нашу лікарню Лев потрапив у дуже важкому стані: з високим рівнем цукру (30 при нормі до 6.6), низьким рівнем гемоглобіну та низькою сатурацією – 60, з гострою нирковою недостатністю і анурією (повна відсутність сечі). Після додаткових обстежень ми виявили важку двобічну пневмонію, тромбоцитопенію, а після МРТ – ще й крововилив у паренхіму та шлуночки головного мозку. Це усе засвідчувало стан важкої поліорганної недостатності, можливою причиною якого був декомпенсований цукровий діабет», — розповіла лікарка-анестезіолог Іванна Андрейчук, яка понад місяць «виходжувала» маленького пацієнта у реанімації.

У мозковій комі Лев пробув два тижні, потім ще два тижні провів у реанімаційному відділенні на апараті високопотокової оксигенотерапії. А загалом майже три місяці медики лікарні боролись за його здоров’я – проводили нирково-замісну терапію, корегували глікемію, надавали неврологічне лікування та реабілітацію.

За словами Іванни Андрейчук, лікарям вдалось стабілізувати глікемію і вилікувати ниркову недостатність. Після тривалої реабілітації та лікування у невролога підліток став на ноги і почав ходити з підтримкою, повністю відновилась функція рук.

«Лев зараз майже цілком відновився неврологічно - він розмовляє і жартує, як і до хвороби. Навчався із вчителями, які працюють у лікарні. Пам’ятає майже усе, крім періоду реанімації, але я навіть радію цьому», – сказала мама Олена.

Тривалі проблеми із здоров’ям почались після перенесеного ковіду – підвищився рівень цукру, з’явився ацидоз, відмовляли нирки. За кілька днів до початку війни Лев потрапив до київської лікарні ОХМАТДИТ, де 4 дні перебував на апараті ШВЛ. Коли почались обстріли столиці, родина прийняла рішення евакуюватись у Львів.

Їхали власним автообілем, з бабусею та котом – у дорозі провели 27 годин. Важкий переїзд без кисневої підтримки та медичного супроводу, на думку медиків, і спричинив крововилив у мозок та мозкову кому.

Зараз 10-річний Лев вирушив на реабілітацію у спеціалізовану клініку за кордоном. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах