У Львові чоловік видурював гроші на лікування, видаючи себе за військового ЗСУ

У Львові чоловік видурював гроші на лікування, видаючи себе за військового ЗСУ

У Львові чоловік видурював гроші на лікування, видаючи себе за військового ЗСУ Фото:

Події
10 червня 2022 14:37

В’язень львівського СІЗО в інтернеті видав себе за пораненого військового Збройних сил України і збирав гроші нібито на лікування та реабілітацію. Таким чином шахраю вдалось видурити майже 25 тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«37-річний мешканець Херсонської області, перебуваючи в одній з установ виконання покарання у Львові, на своєму акаунті розмістив оголошення про збір коштів нібито на лікування та реабілітацію, назвавшись військовослужбовцем ЗСУ», – повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Таким чином шахраю вдалось незаконно заволодіти грошима громадянки, яка надіслала на вказаний банківський рахунок близько 1 000 гривень та 750 євро.

Слідчі повідомили мешканцю Херсонської області про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. За скоєне чоловіку загрожує від 3 до 8 років в’язниці.

Досудове розслідування триває.

«Якщо ви хочете надати допомогу ЗСУ або пораненим бійцям, обирайте надійні та перевірені  фонди або надсилайте допомогу тим, кого знаєте особисто. Будьте пильними, не дайте себе ошукати», – попередили у поліції.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах