Львівські лікарі врятували підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду пройшов через легеню

Львівські лікарі врятували підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню

Львівські лікарі врятували підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
15 червня 2022 18:32

Львівські медики лікують 13-річного хлопця із Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню. Уламок потрапив дитині у шию над правою ключицею, пройшов через усю легеню і застряг над діафрагмою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«4-сантиметровий уламок снаряду потрапив у праву легеню 13-річного Святослава після обстрілу у Лисичанську. Так росіяни святкували «день пабєди» 9 травня на Донбасі. Тоді мама, батько та син саме поверталися від бабусі із міста у свій приватний будинок на околиці. Вони навіть не встигли зайти на подвір’я дому, як почався обстріл», — повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Львівські лікарі врятували підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легенюЛьвівські лікарі врятували підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню Фото: facebook.com/1tmolviv

Святослав отримав мінно-вибухове поранення: уламок потрапив у шию над правою ключицею, пройшов через усю легеню і зупинився над діафрагмою у нижніх сегментах правої легені. Його мама — молодша медична сестра місцевої Лисичанської лікарні. Вона рукою закрила рану сина та надала першу невідкладну допомогу.

Швидкою їх забрали до лікарні у Бахмут. А потім – у реанімаційному вагоні медичного потяга доправили до лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова. Щойно спеціалісти відділення реанімації лікарні стабілізували стан хлопця, хірурги взялися проводити термінову операцію.

Львівські лікарі врятували підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легенюЛьвівські лікарі врятували підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню Фото: facebook.com/1tmolviv

«Ситуація була складна: через розташування уламку виникала загроза видалення легені або сильної кровотечі. Через мінідоступ у 3 см наші лікарі Дмитро Грицак та Юрій Король видалили сформовані згустки та сам уламок. Кровотечу вдалося зупинити. Попри усі ризики, втручання пройшло успішно», — йдеться у повідомленні.

За кілька днів після операції Святослава перевели у загальну палату. Тепер йому можна виходити на вулицю. Він дуже чекає моменту, коли лікарі дозволять займатися спортом і ганяти на велосипеді. Але найбільше хлопець мріє, щоб його родина врешті об’єдналася: найстарший 28-річний брат із Боярки на Київщині наразі безвісти зниклий, але сім’я не втрачає надії відшукати його, середущий – 25-річний брат – у Києві, а батько – у Лисичанську, зв’язок із ним зник ще у день поранення хлопчика. Святослав уже думає, як відновити пошкоджений будинок та доробити ремонт у своїй кімнаті, куди так і не встиг переїхати.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах