Львівський суд заборонив партію ОПЗЖ

Львівський суд заборонив партію ОПЗЖ.

Львівський суд заборонив партію ОПЗЖ. Фото: news.liga.net/пресслужба ОПЗЖ.

Події
20 червня 2022 15:18

Восьмий апеляційний адмінсуд Львова заборонив діяльність політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ). Судове засідання відбулося сьогодні, 20 червня, в закритому режимі. Про це повідомила пресслужба Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність Політичної партії "Опозиційна платформа – За життя"; кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави", – йдеться у повідомленні.

У представників ОПЗЖ є 20 днів для оскарження цього рішення у Верховному суді.  

Додамо, що ОПЗЖ стала десятою проросійською партією, яку заборонив Восьмий апеляційний адмінсуд. Перед цим він заборонив дев’ять партій, останньою з яких стала "Партія Шарія". 

Зазначимо, що парламентська фракція ОПЗЖ складалася з 44 народних депутатів, однак після початку широкомасштабної війни Росії проти України з неї почали виходити її члени, а згодом сама фракція припинила свою діяльність. А 21 квітня частина депутатів, які раніше входили до фракції ОПЗЖ, створили нову депутатську групу «Платформа за життя та мир». Її очолив Юрій Бойко. Ще частина парламентарів, які раніше входили до фракції ОПЗЖ, долучилися до депутатської групи «Відновлення України» 24 травня.

Нагадаємо, що 1 червня у Верховній Раді зареєстрували законопроект, у якому пропонують законодавчо ухвалити механізм, який би дозволив усунути ексдепутатів ОПЗЖ від роботи в парламенті. 3 травня Верховна Рада ухвалила закон про заборону діяльності проросійських партій. 14 травня цей закон підписав президент Володимир Зеленський.


 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах