Колишнього сільського голову на Львівщині судитимуть за виділення грошей на будівництво вже збудованого газопроводу

Колишнього сільського голову на Львівщині судитимуть за виділення грошей на будівництво вже збудованого газопроводу

Колишнього сільського голову на Львівщині судитимуть за виділення грошей на будівництво вже збудованого газопроводу Фото: lv.npu.gov.ua

Події
24 червня 2022 16:33

Колишнього сільського голову з Червоноградського району судитимуть за привласнення 2,5 мільйонів гривень. Чоловік використав своє службове становище для виділення грошей на будівництво вже існуючого газопроводу. Така схема обійдеться посадовцю у 12 років за ґратами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«У 2013 році сільський голова одного з населених пунктів, розташованого у Сокальському районі, 64-річний місцевий мешканець, склав завідомо неправдиві офіційні документи щодо здійснення будівництва газопроводу - був зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва та  визначена договірна ціна. В подальшому був проведений тендер, визначений переможець, складені та підписані відповідні акти про виконання та приймання виконаних робіт, а також здійснені оплати за їх виконання», – повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.  

Насправді роботи з будівництва газопроводу не проводились і навіть потреби у їх проведенні не було, оскільки ці роботи вже були виконані раніше, про що зловмисники достовірно знали. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень.

Слідчі вже повідомили екс-голові підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. За привласнення бюджетних грошей та службове підроблення йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України викрили масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Архикатедрального собору святого Юра у Львові. Зловмисники привласнили більше 2 мільйонів гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах