Львівські лікарі врятували волонтерку з Херсона, яку жорстоко побили за український паспорт

Львівські лікарі врятували волонтерку з Херсона, яку окупанти жорстоко побили за український паспорт

Львівські лікарі врятували волонтерку з Херсона, яку окупанти жорстоко побили за український паспорт Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
25 червня 2022 07:57

Львівські лікарі врятували літню журналістку і волонтерку з Херсона, яку жорстоко побили російські окупанти, бо вона не хотіла віддавати український паспорт.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

До травня Тетяна категорично відмовлялася покидати окупований Херсон. Виїхати згодилася лише після вмовлянь чоловіка, який воює в ЗСУ і дуже переживав за її безпеку.

Львівські лікарі врятували волонтерку з Херсона, яку окупанти жорстоко побили за український паспортЛьвівські лікарі врятували волонтерку з Херсона, яку окупанти жорстоко побили за український паспорт Фото: facebook.com/1tmolviv

«Авто, яким жінка виїздила з сусідами, зупинили на ворожому блокпості. Нелюди відібрали у них всі цінні речі. Коли Тетяна відмовилася віддавати українського паспорта - це була її принципова позиція як українки - почали лупцювати. Втекти їй вдалося дивом», — повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Напівпритомна, із переломом хребта, 70-річна Тетяна Антонюк ледь змогла залізти до автівки і втекти з ворожого блокпосту. Евакуаційним потягом у важкому стані вона дісталася до Львова, де була госпіталізована до Лікарні Святого Луки.

Львівські лікарі врятували волонтерку з Херсона, яку окупанти жорстоко побили за український паспортЛьвівські лікарі врятували волонтерку з Херсона, яку окупанти жорстоко побили за український паспорт Фото: facebook.com/1tmolviv

«Обстеження показало перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без сторонньої допомоги. Аби Тетяна ходила, нашим нейрохірургам довелося зробили складну вертебропластику, іншими словами - ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент. Операція минула успішно», — зазначили у лікарні.

Тетяна вже підводиться з ліжка і налаштована рішуче. Каже: лікуватися довго не буде, адже відлежуватися нема часу – потрібно волонтерити!

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах