Суд поновив на посаді львівську вчительку, яку звільнили через булінг першокласників

Суд поновив на посаді львівську вчительку, яку звільнили через булінг першокласників

Суд поновив на посаді львівську вчительку, яку звільнили через булінг першокласників Фото: zaxid.net

Події
05 липня 2022 18:55

Шевченківський районний суд Львова поновив на посаді звільнену через булінг першокласників вчительку Ірину Федишин. Адміністрація школи уже подала апеляцію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Ірина Федишин працювала вчителькою початкових класів у школі №87 імені Ірини Калинець, що на вулиці Замарстинівській. Її звинувачують у шахрайстві та знущанні над дітьми.
У червні 2021 року жінку звільнили з посади через булінг першокласників. Федишин звернулась до суду, вимагаючи скасувати наказ про її звільнення, виплатити їй кошти за час вимушеного прогулу та поновити на посаді.

У суді Ірина Федишин заперечила факти побиття учнів. Вона зазначила, що відсутні будь-які медичні висновки щодо застосування сили щодо учнів. За словами вчительки, учень, якого начебто вона побила, має ознаки аутизму, він постійно зривав уроки, провокував конфлікти. Федишин стверджує, що рекомендувала матері показати дитину психологу та сімейному лікарю. На думку вчительки, це образило батьків та спровокувало «ряд протиправних та незаконних дій щодо неї», повідомляє zaxid.net.

Ірина Федишин звинувачує батьків у наклепі щодо побиття дітей і привласнення грошей за принтер. У матеріалах справи вказано, що за купівлю принтера батьки начебто самі вирішили повернути вчительці гроші, а коли дізнались, що його виділила школа, то роздали гроші назад.

Як встановив суд, наказ про звільнення Ірини Федишин не містить конкретних фактів вчинення дисциплінарних проступків, в тому числі, які саме обов'язки вчителя не виконувались, коли саме та при яких обставинах були вчинені такі проступки.

У рішенні суду вказано, що, згідно довідок щодо результатів службових розслідувань, також встановлено, що вони не містять жодного конкретного факту збору коштів вчителькою або застосування насильства до учнів.

Суддя задовольнив позов Ірини Федишин про скасування наказу щодо її звільнення та поновив на посаді. Школа має виплатити вчительці 853 гривень за кожен робочий день вимушеного прогулу.

Адміністрація школи оскаржила це рішення. Наразі триває розгляд у апеляційному суді.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах