Львівські прикордонники 122 рази відмовилися від хабарів

Львівські прикордонники 122 рази відмовилися від хабарів

Львівські прикордонники 122 рази відмовилися від хабарів Фото: dpsu.gov.ua

Події
06 липня 2022 08:02
Автор: Юрій Богун

За пів року прикордонники Львівщини отримали 122 пропозиції хабарів від громадян, які хотіли перетнути кордон. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як йдеться у повідомленні, щодня у пунктах пропуску львівські прикордонники виявляють підроблені документи. Від початку року вони затримали 546 порушників, яким заборонено виїжджати за кордон у час війни, та які, попри це, намагалися виїхати з України.

Найчастіше інспектори виявляли ознаки підробки в довідках про непридатність до військової служби, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, пенсійне посвідчення, свідоцтво про народження дитини тощо.

"Останнім часом збільшились випадки виявлення підроблених документів про навчання за кордоном, найчастіше у Польщі та Литві. За попередніми даними пакет документів для псевдостудента коштував від 500 до 2 000 доларів США. Усіх пред’явників "липових" документів передали правоохоронцям", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що суми хабарів, які пропонували львівським прикордонника, сягали від 50 до 5 000 доларів США. Загалом, за шість місяців зафіксували 122 спроби підкупу охоронців кордону на суму 1,317 мільйона гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах