Львівʼянин відсудив у міськради 135 тисяч гривень за повалене дерево на його автомобіль

Львівʼянин відсудив у міськради 135 тисяч гривень за повалене дерево на його автомобіль

Львівʼянин відсудив у міськради 135 тисяч гривень за повалене дерево на його автомобіль Фото: uk-legal.od.ua

Події
07 липня 2022 12:31

Франківська районна адміністрація сплатить понад 135 тисяч гривень львів’янину Івану Буфану за те, що на його автомобіль під час бурі впало дерево. Таке рішення виніс суд.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як вказано у матеріалах справи, 25 червня 2021 року львів’янин Іван Буфан припаркував свій автомобіль Škoda Octavia Tour поблизу перехрестя вулиць Грюнвальдська – Коновальця. Під час сильної грози на автомобіль впав старий каштан. Під час візуального огляду дерева було видно, що його коріння згнило, а вздовж стовбура – суцільне дупло, повідомляє zaxid.net.

Іван Буфан звернувся до райадміністрації з вимогою відшкодувати кошти на ремонт автомобіля, який обійшовся йому майже у 114 тисяч гривень, а також вартість експертиз і моральну компенсацію, адже без ремонту автомобіль для їзди не придатний.

На засіданні суду представник Франківської райадміністрації зазначив, що вулиці Грюнвальдська та Коновальця дійсно перебувають на балансі адміністрації, однак дерева, які там ростуть – ні. В адміністрації вважають, що в пошкодженні автомобіля винен сам власник.
Втім суд визнав, що дерево росло на комунальній ділянці, а, отже, відповідальною за його стан є Львівська міська рада.

Суддя Франківського районного суду зобов’язав Франківську райадміністрацію виплатити Івану Буфану майже 114 тисяч гривень за ремонт автомобіля, 3 тисячі – за витрати на експертизи, 10 тисяч моральної шкоди, 1,3 тисячі гривень судових витрат, а також 7 тисяч за послуги адвоката. Загалом райадміністрація має заплатити власнику автомобіля понад 135 тисяч гривень. Це рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах