Стало відомо, що спричинило отруєння відвідувачів у мережі Tomatina у Львові

Стало відомо, що спричинило отруєння відвідувачів у мережі Tomatina у Львові

Стало відомо, що спричинило отруєння відвідувачів у мережі Tomatina у Львові Фото: facebook.com/tomatina.club

Події
14 липня 13:14

Станом на 13 липня кількість отруєних в мережі ресторанів «Tomatina» у Львові зросла до 31, серед яких троє дітей. На стаціонарному лікуванні перебуває 22 пацієнти з середньою формою важкості, з них 2 дітей. На амбулаторному лікуванні 1 людина.
 
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Львівській області, усі госпіталізовані харчувались в «Tomatina» в ТРЦ «Форум Львів», «Спартак» та «Вікторія Гарденс», і замовляли їжу додому через доставку Glovo. 

За період з 3 по 8 липня до обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували 18 людей, у тому числі дитину, з діагнозом: «Гостра кишкова інфекція» (16 пацієнтів) та бактеріальне харчове отруєння (2). Вісьмох виписали та скерували на амбулаторне лікування з діагнозом «сальмонельоз», зокерма одну дитину. Пізніше, 12 липня, – ще шість 6 з Львівської та одну з інфекційного відділення Новояворівської лікарні.
 
Діагнози «гостра кишкова інфекція» отримали 26 потерпілих, «бактеріальне харчове отруєння» – 2, «сальмонельоз» – 2 особи та «гастроентероколіт» – 1 особа. За результатами лабораторного дослідження біоматеріалу від хворих, виявили Salmonella enteritidis у 12 хворих, у тому числі в 1 дитини.
 
Для того, аби встановити причини виникнення спалаху та його ліквідації, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області спільно з фахівцями обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування в закладах «Tomatina» за трьома адресами.
 
Уже встановили, що відвідувачі споживали сендвіч з беконом та яйцем; пасту з соусом карбонара, куди входить сирий яєчний жовток, вершки; салат з куркою та авокадо; салат пасту з телятиною, макарони з вершковим соусом, макарони з соусом карбонара, пасту з вершковим соусом, кури-гриль, м’ясо індички.
 
Приготування соусів, десертів, маринованої курки, нарізка бекону, лосося відбувається у виробничому цеху ТОВ «Томатіна» на вул. Бузковій, 2 у м. Львові.

Лабораторія ще проводить дослідження відібраних у ході розслідування зразків харчових продуктів, сировини, водопровідної води, змивів з об’єктів довкілля, біоматеріалу раптових обстежень персоналу на носійство збудників гострих кишкових інфекцій та патогенного стафілококу.

Нагадаємо, у ресторані відомої львівської мережі «Томатіна» трапилось масове отруєння. З симптомами отруєння спершу до лікарень потрапили 26 людей. Згодом, Ресторани популярної мережі "Томатіна" тимчасово припинили роботу у Львові. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах