СБУ затримала львів'янина за підтримку російської агресії проти України

В соцмережі львів'янин підтримував військову агресію проти України

В соцмережі львів'янин підтримував військову агресію проти України Фото: korrespondent.net

Події
01 серпня 2022 10:55

Служба безпеки України затримала львів’янина, який підтримував у «Однокласниках» російську агресію та заклики до встановлення «Федеративної республіки Україна». Він розпалював національну та релігійну ворожнечі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили в Службі безпеки України та прокуратурі Львівщини, мешканець Львова на своїх сторінках в соцмережі здійснював інтернет-пропаганду про «визвольне» вторгнення окупаційних військ, поширював ворожі наративи в підтримку загарбницької політики Кремля та дискредитував Збройні сили України.

«Також чоловік неодноразово брав участь в інформаційних акціях Росії та закликав до припинення існування України і створення на частині її території держави із назвою «Федеративна республіка Україна», – йдеться у повідомленні.

Речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська уточнила, що затриманий 58-річний львів’янин поширював антиукраїнські дописи у соціальній мережі «Однокласники». Експертиза підтвердила, що поширені ним матеріали містили публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки, повідомляє zaxid.net.

Фігуранту повідомили про підозру за посягання на територіальну цілісність України та виправдовування збройної агресії РФ. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах