Муніципальна варта складатиме протоколи на львів'ян, які не прибирають за улюбленцями

Муніципальна варта складатиме протоколи на львів'ян, які не прибирають після своїх улюбленців

Муніципальна варта складатиме протоколи на львів'ян, які не прибирають після своїх улюбленців Фото: Petstory

Події
05 серпня 2022 17:40

Львівська «Муніципальна варта» тепер має право складати протоколи на власників собак, які не прибирають після своїх улюбленців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні виконавчого комітету з метою підвищення рівня правової культури мешканців Львівської міської територіальної громади у сфері утримання і поводження з домашніми тваринами.

«Цим проєктом ми пропонуємо надати право муніципальній варті складати протоколи, відповідно до 154 статті Адміністративного кодексу України за неприбирання за тваринами. Таким чином ми намагаємось врегулювати культуру поведінки з тваринами на вулицях, аби власники прибирали екскременти за ними», - розповів начальник управління житлового господарства Владислав Іванов.

Так, у «Муніципальній варті» створять окремий підрозділ, який контролюватиме дотримання власниками правил утримання домашніх улюбленців.

«Ми плануємо, що це буде окремий невеличкий підрозділ, який мав би займатись конкретно цим. Це перший крок, аби дати можливість уповноважити підприємство здійснювати такого роду діяльність. Наступним кроком буде внесення змін до відповідного статуту, створення підрозділу у складі ЛКП «Муніципальна варта». У подальшому будуть опрацьовувати благоустрій у парках та на вулицях для того, щоб карати за такого роду правопорушення. Повноваження поширюватимуться на все місто», - розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах