Львівський робот Da Vinci прооперував жінку, яка 30 років страждала на рідкісну недугу

Львівський робот Da Vinci прооперував жінку, яка 30 років страждала на рідкісну недугу.

Львівський робот Da Vinci прооперував жінку, яка 30 років страждала на рідкісну недугу. Фото: city-adm.lviv.ua.

Події
09 серпня 2022 13:23

Лікарі Першого медоб’єднання Львова за допомогою робота Da Vinci провели унікальну операцію й повернули до повноцінного життя жінку, яка 30 років не могла нормально їсти та пити. 69-річна Лариса з Бахмуту Донецької області давно забула, як воно —  отримувати задоволення від їжі та напоїв. Більше того, через рідкісну недугу вона будь-якої миті могла захворіти на пневмонію, що в її стані могла бути смертельною.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіли медики, діагноз — ахалазію стравоходу — жінці лікували медикаментозно. Увесь цей час вона відчувала біль та дискомфорт у шлунку, не могла їсти, а останні два місяці – ковтати навіть рідку їжу. Це діагноз, на який, за статистикою, хворіє лише 0,001% людей на планеті. Їжа блокує стравохід та не дає їй рухатися травною системою. Відтак, вона затікає в легені, що в подальшому призводить до пневмонії та навіть летального кінця.

До Першого Першого медоб’єднання Львова пані Лариса звернулася вже в критичному стані.

«Найкращим способом позбавити жінку болю стала операція за допомогою роботичної системи Da Vinci. Наші хірурги Андрій Стасишин, Андрій Дворакевич та Андрій Гураєвський з допомогою робота-хірурга розсікли м'язову оболонку стравоходу, послабивши спазм, а також наклали так звану манжетку, аби уникнути закидання їжі зі шлунка назад до стравоходу. Усе це зробили через кілька проколів», — повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Львівський робот Da Vinci прооперував жінку, яка 30 років страждала на рідкісну недугу.Львівський робот Da Vinci прооперував жінку, яка 30 років страждала на рідкісну недугу. Фото: city-adm.lviv.ua.

Додамо, що таку рідкісну операцію львівські спеціалісти уже проводили на початку року й це було вперше в Україні, коли лікарі прооперували стравохід за допомогою робота.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах