У Сколівському районі скажена куниця накинулася на людей

У Сколівському районі скажена куниця накинулася на людей

У Сколівському районі скажена куниця накинулася на людей Фото: halychpark.if.ua

Події
11 серпня 2022 17:37

В одному із сіл на Сколівщині куниця забігла на подвір’я і накинулася на людей. Тварина покусала трьох місцевих жінок. У ветеренарній лабораторії в агресивної куниці виявили сказ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомила медична директорка Сколівської центральної лікарні Оксана Яремко, вранці 5 серпня на подвір’я з лісу несподівано забігла куниця і накинулася на жінок. Двом покусала ноги, а одній – руку. На щастя, вдома був господар, який вибіг на крик жінок і  вбив тварину. Він викликав ветеринарів, які взяли куницю на дослідження. Згідно з результатами, куниця була хвора на сказ, повідомляє zaxid.net.

Жінок госпіталізували у Сколівську центральну лікарню. Там їм обробили рани і скерували в центральну районну лікарню до Стрия, бо у місцевій лікарні на той час не було антирабічного імуноглобуліну.

За словами Оксани Яремко, зараз жінки перебувають на амбулаторному лікуванні під спостереденням лікарів. 12 серпня мають приїхати до Сколівської центральної лікарні, аби продовжити антирабічне лікування відповідно до протоколу лікування.

Нагадаємо, що сказ – це гостре інфекційне захворювання, що вражає центральну нервову систему і є смертельно небезпечне. Вірус людині передається від хворих тварин через укус, ослинення шкіри чи слизових оболонок, особливо якщо на них є мікротравми.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах