Зеленський відвідав академію Сухопутних військ у Львові і вручив нагороди курсантам

Зеленський відвідав академію Сухопутних військ у Львові і вручив нагороди курсантам

Зеленський відвідав академію Сухопутних військ у Львові і вручив нагороди курсантам Фото: president.gov.ua

Події
19 серпня 2022 10:12

Президент України Володимир Зеленський відвідав Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Він вручив викладачам і курсантам державні нагороди.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«Ви знаєте, хто наш ворог, на що він здатний. Ви знаєте, що ми робимо абсолютно все для перемоги в цій війні. Ви знаєте, що й після нашої перемоги цей сусід України не зникне», – сказав він під час виступу.

Зеленський відвідав академію Сухопутних військ у Львові і вручив нагороди курсантамЗеленський відвідав академію Сухопутних військ у Львові і вручив нагороди курсантам Фото: president.gov.ua

Саме тому, зазначив Володимир Зеленський, ЗСУ та всі, хто може ефективно захищати нашу державу на полі бою, є й залишатимуться фундаментом безпеки українського народу.

«А патріотичний, освічений, компетентний і просто порядний офіцер є й завжди буде центральною фігурою в системі оборони української державності», – додав президент.

Зеленський відвідав академію Сухопутних військ у Львові і вручив нагороди курсантамЗеленський відвідав академію Сухопутних військ у Львові і вручив нагороди курсантам Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський зауважив, що від якості навчання офіцерів та рівня викладачів великою мірою залежить життя солдатів і результат бойових дій. Він наголосив, що за роки незалежності в Національній академії Сухопутних військ підготували понад 10 тисяч висококласних фахівців для ЗСУ, а за час війни понад 1,5 тисячі випускників і викладачів закладу відзначені державними нагородами. 32 офіцерів удостоїли звання Героя України, дев’ятьох з них – посмертно.

«Україна завжди пам'ятатиме своїх воїнів, своїх героїв, які віддали життя за свободу нашого народу», – наголосив він.

Нагадаємо, у Львові відбулася зустріч президента України Володимир Зеленський, президента Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган і генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреш.

Володимир Зеленський відвідав лікарню, де проходять лікування поранені українські військовослужбовці. Також він вшанував пам'ять загиблих у російсько-українській війні, які спочивають на Марсовому полі Личаківського кладовища.  

У Головному управлінні розвідки України пояснили наскільки зустріч президентів Туреччини та України, а також генсека ООН у Львові – це безпечно.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах