Колишнього заступника прокурора Львівщини звинуватили у зловживаннях

Колишньому заступнику прокурора Львівщини повідомили про підозру у зловживаннях

Колишньому заступнику прокурора Львівщини повідомили про підозру у зловживаннях Фото: facebook.com/Прес-служба Прокуратури Львівської Області

Події
29 серпня 2022 17:43

Колишньому заступнику прокурора Львівської області Мирону Тиховському повідомили про підозру у зловживаннях на понад 1,6 мільйона гривень. Чиновника звинуватили у витратах на ремонт приміщення обласної прокуратури та закупівлю офісного паперу без тендерів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомили у Національному антикорупційному бюро України та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, восени 2015 року тодішній заступник прокурора Львівської області організував виплату понад 1,2 мільйона гривень приватній компанії нібито за ремонти в приміщеннях прокуратури Львівської області. При цьому ремонті роботи того року цією підрядною організацією не проводились, і заборгованості у понад 1,2 мільйона гривень перед приватною компанією прокуратура не мала. Насправді ремонти були виконані раніше – у 2013 році.

«Він організував підробку актів виконаних робіт та накладних, вказавши, що, нібито, фактично ремонтні роботи проводились у 2015 році, таким чином забезпечивши незаконне перерахування коштів підрядній організації», – йдеться в повідомленніНаціонального антикорупційного бюро України.

За даними слідства, у листопаді-грудні 2015 року колишній заступник прокурора області, уникаючи тендерних процедур, закупив для потреб прокуратури офісний папір за майже вдвічі завищеними цінами, переплативши понад 400 тисяч гривень.

Екс-прокурору повідомили про підозру за розтрату майна та зловживання владою або службовим становищем.

Прізвище підозрюваного у зловживаннях прокурора у правоохоронних органах не повідомляють. За інформацією zaxid.net, підозру оголосили Мирону Тиховському, який був першим заступником тодішнього прокурора Львівщини Романа Федика.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах