За яким принципом чоловікам виписують повістки до військкомату: роз’яснення юриста

За яким принципом чоловікам виписують повістки до військкомату: роз’яснення юриста.

За яким принципом чоловікам виписують повістки до військкомату: роз’яснення юриста. Фото: 24tv.ua.

Події
01 вересня 2022 07:25

Врученням повістки не вдома, за місцем реєстрації, а на вулиці, ринку, пляжі, чи біля церкви нині вже нікого не здивуєш. Адвокат Андрій Новак розповів виданню «Українська правда. Життя» про те, за яким принципом чоловікам виписують повістки до військкомату.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Новака, у громадських місцях повістки видають рандомно. Якщо ж вам принесли уже заповнену повістку додому, на місце роботи або навчання, значить є така необхідність відповідно до мобілізаційних завдань від Генштабу.

«Наприклад, Генштаб сказав зібрати по якомусь району певну кількість артилеристів, радистів», – каже Андрій Новак.

Тоді, зі слів адвоката, начальники військкомату виписують повістки військовозобов’язаним залежно від інформації про них, яка є у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки: кваліфікація, сімейний стан тощо.

Новак наголосив, що якби українці виконували вимоги законодавства і вчасно сповіщали військкомати про зміну своїх сімейних і персональних даних, ситуації з масовою видачею повісток на блокпостах не було б.

«Воєнком не знає про людину нічого. У його картці записано, що людині, умовно, 20 років, у неї немає інвалідності, немає дітей. А ситуація могла вже змінитися. Якби люди оновлювали інформацію про стан здоров’я, навчання, сімейний стан, зміну місця проживання, військкомати знали б, де і кому видавати повістки першочергово, а кому взагалі не видавати», – пояснив юрист.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах