Львівські хірурги пересадили нирку чоловікові від його 70-річної матері

У Львові 70-річна жінка віддала свою нирку 39-річному сину

У Львові 70-річна жінка віддала свою нирку 39-річному сину Фото: facebook.com/max.ovechko

Події
01 вересня 2022 17:20

У львівській лікарні святого Пантелеймона успішно провели трансплантацію нирки синові від матері. 70-річна жінка віддала свою нирку 39-річному сину.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив у Facebook керівник Центру трансплантології лікарні Максим Овечко., з початком війни Олег з Дніпра з родиною переїхав на Захід України: спершу у Червоноград, потім до Львова.

Нирки у чоловіка відмовили у 2019 році. Медикаментозне лікування не допомагало, хвороба прогресувала. Відтоді молодий батько двох дітей був змушений був тричі на тиждень проходити діаліз – процедури очищення крові за допомогою апарата «штучна нирка».

Шанс на якісне життя сину без вагань погодилася дати рідна мама Людмила. Їй – 70 років. В інших медичних закладах їм відмовляли в трансплантації самечерез вік жінки.

«У нашому Центрі трансплантології мама пацієнта була повністю обстежена – нирка Олегу підходила ідеально. Операція пройшла успішно. І син, і мама почувають себе добре. Обоє щасливі поїхали додому», – написав Максим Овечко.

У Львові 70-річна жінка віддала свою нирку 39-річному синуУ Львові 70-річна жінка віддала свою нирку 39-річному сину Фото: facebook.com/max.ovechko

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах