Двох прикордонниць і митницю затримали під час переправлення чоловіків за кордон

Двох прикордонниць і митницю затримали під час переправлення чоловіків за кордон.

Двох прикордонниць і митницю затримали під час переправлення чоловіків за кордон. Фото: dbr.gov.ua.

Події
08 вересня 2022 16:09

Працівники Державного бюро розслідувань затримали і оголосили підозру кільком людям, які організували канал перенаправлення чоловіків призовного віку за кордон. Серед затриманих є державна інспекторка одного з відділів митного оформлення, дві прикордонниці та двоє цивільних. Про це повідомила пресслужба Теруправління ДБР у Львові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Злочинну групу створили цивільна особа та державний інспектор одного з відділів митного оформлення, залучивши до своєї діяльності ще двох інспекторок прикордонної служби та одного мешканця Жовкви.

Двох прикордонниць і митницю затримали під час переправлення чоловіків за кордон.Двох прикордонниць і митницю затримали під час переправлення чоловіків за кордон. Фото: dbr.gov.ua.

Цивільні члени групи займалися пошуком охочих незаконно виїхати за кордон і пропонували за 6 тис. доларів допомогти покинути країну. Згодом ці кошти ділили між учасниками групи.

«Чоловіків спеціальним транспортом довозили до кордону із Польщею, де інші учасники схеми із числа посадовців митниці та прикордонників пропускали їх через кордон», – йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР задокументували чотири факти незаконного переміщення чоловіків. Відповідно зловмисники встигли заробити та поділити між собою 24 тис. доларів.

Усіх п'ятьох членів злочинної групи підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Суд вже усунув фігурантів від виконання службових обов’язків та обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах