Мама багато плакала: У Львові двоє братів з друзями з двору за тиждень витратили на олайн-ігри 80 тисяч гривень

Мама багато плакала: У Львові двоє братів з друзями з двору за тиждень витратили на олайн-ігри  80 тисяч гривень

Мама багато плакала: У Львові двоє братів з друзями з двору за тиждень витратили на олайн-ігри 80 тисяч гривень Фото: kartinkin.net

Події
09 вересня 2022 16:51
Автор: Юрій Богун

У Львові двоє братів-підлітків за допомогою друзів із двору за тиждень витратили на олайн ігри  80 тисяч гривень. Про це повідомили у Львівській міській раді. У мерії вкотре нагадують батькам, як можна запобігти схожим ситуація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Минулого тижня у львівській сім’ї трапилась неприємна історія – двоє підлітків протягом тижня витратили понад 80 тисяч гривень на покупки в онлайн-іграх. Два брати познайомилися зі старшими хлопцями у дворі, які продавали «акаунти» в онлайн-грі і «допомагали» здійснювати покупки аби вдосконалювати персонажа та його життя. 

Мама підлітків розповіла, що в перші дні не могла повірити в те, що сталося, здавалося, що це – якась помилка.

«Спершу я багато плакала, потім прийшла агресія. Я злилася на дітей, багато їх критикувала. Потім в один момент ми до пізньої ночі сиділи робили уроки. І після довгої роботи над домашніми завданнями мені раптом стало так шкода сина. Ми обійнялися, він розплакався – явно теж провів весь цей час у напруженні, а я нарешті відчула полегшення», - поділилася мама підлітків.

А ще, наголошує жінка, важливо звертати увагу на зміни у поведінці дітей, їхніх звичках та розпорядку.

В управлінні «Служба у справах дітей» Львівської міської рада зазначають, що підліток може натрапити в інтернеті на шахрайські пропозиції отримати легкі гроші, також їм можуть писати в соцмережах різного роду збоченці або ж злочинці. Тому важливо, щоб батьки приділяли увагу дітям, цікавилися їхніми захопленнями та лагідно й мудро, а інколи непрямо, застерігали.

«Ніщо не замінить довірливих стосунків батьків з дітьми. Тому дуже добре, коли дорослі можуть аргументовано пояснити, що за яскравими «обгортками» в інтернеті інколи ховається серйозна небезпека. Це може захистити не лише дітей, але й самих батьків та їх гаманці», – розповів в.о. керівника управління «Служба у справах дітей» Володимир Фридрак.

Кібербезпека актуальна завжди, а особливо в час війни та соціальної нестабільності. Тож головний спеціаліст відділу розумних сервісів і зв’язку управління IT Львівської міської ради Оксана Хімяк нагадує базові правила безпеки в кіберпросторі:

  • намагайтесь не користуватися публічними мережами Wi-Fi, оскільки є ризик перехоплення даних;
  • налаштуйте, якщо це можливо, двофакторну автентифікацію — додатковий рівень безпеки, окрім вашого пароля або PIN-коду. Це убезпечитись від викрадення облікових записів;
  • використовуйте надійний пароль, такий, що має не менше 10 символів, в тому числі великі, малі літери, цифри та спеціальні символи. Пароль варто змінювати періодично і не варто використовувати один і той же пароль на декількох ресурсах.
  • для того, щоб убезпечити молодших дітей, існують спеціальні застосунки для батьків, так званий «Батьківський контроль», що дає змогу батькам встановлювати правила користування цифровим контентом для дітей. До прикладу, дозволити або заборонити встановлення додатка, налаштувати обмеження часу роботи з пристроєм, тощо.

Для пристроїв Android це може бути додаток Google Family Link.

Для пристроїв на IOS функцію «Батьківський контроль» можна налаштувати за цією інструкцією.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах