Поліція опублікувала записи переговорів у справі львівських волонтерів — відео

Поліція опублікувала записи переговорів у справі львівських волонтерів — відео.

Поліція опублікувала записи переговорів у справі львівських волонтерів — відео. Фото: novynarnia.com.

Події
12 вересня 2022 14:05

Нацполіція України опублікувала записи телефонних розмов, а також відеозаписи передачі автомобілів у справі, у якій фігурують львівські волонтери Назарій Островський і Святослав Літинський. Останній проходить у справі як свідок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На записі телефонних розмов неназваний військовослужбовець обговорює деталі передачі йому двох автомобілів із Ігорем та Назарієм. Очевидно, йдеться про Назарія Островського, а також про капелана Ігоря Плохого, який, за словами Островського, служить на миколаївському напрямку. Далі на відеозаписі відбувається процес передачі автівок та грошей – 5100 євро та 400 доларів у гривневому еквіваленті. У кінці відео поліції неназваний військовослужбовець розповідає, що його військова частина потребувала автомобілів, тож вони вийшли на волонтерів, які пропонували таку допомогу, але в процесі переговорів виявилося, що за автомобілі потрібно віддати гроші.

«Військовий у пошуках авто для бойових побратимів натрапив на оголошення благодійного фонду. Однак, як виявилося, за автомобілі потрібно було заплатити, а от у акті приймання-передачі військовій частині про вартість не можна було згадувати – продавці наполягали писати виключно «безоплатна гуманітарна допомога». Як встановили поліцейські, таку схему заробітку використовують двоє чоловіків, які прикриваються низкою благодійних громадських організацій. Серед них – громадська організація «Незалежні», керівником якої є Святослав Літинський (він є свідком у цьому кримінальному провадженні)», – йдеться в дописі керівника Нацполіції Ігоря Клименка.

За його словами, один із фігурантів справи через громадську організацію «Незалежні» домовлявся про закупівлю авто за кордоном для потреб військових, а на кордоні розмитнював їх через інші благодійні фонди, вказуючи, що ці машини будуть передані безоплатно військовим частинам ЗСУ. Обох фігурантів справи (ймовірно, Ігоря Плохого та Назарія Островського) викликали для вручення підозри. 

Нагадаємо, що 8 вересня у помешканні відомого львівського волонтера і громадського діяча Святослава Літинського провели обшук. Судячи з ухвали суду, його проводять у межах розслідування справи про продаж гуманітарної допомоги. Обшук також провели і в Назарія Островського, колеги Літинського.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах