У львівській лікарні виявили розтрату 8 мільйонів гривень

У львівській лікарні виявили розтрату 8 мільйонів гривень

У львівській лікарні виявили розтрату 8 мільйонів гривень Фото: vikka.ua

Події
23 вересня 2022 12:41

У Львівській обласній клінічній лікарні та виявили зайві розтрати на 8,1 мільйонівгривень у період з 1 грудня 2019 року по 31 березня 2022 року. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомили у пресслужбі Західного офісу Держаудитслужби, медзаклад безпідставно здійснив оплату підрядній організації в сумі 6,1 мільйонів гривень, оскільки підрядник завищив обсяги виконаних ремонтно-будівельних робіт з капітального ремонту інженерних мереж та приміщень пологового корпусу лікарні.

Зокрема, підрядна організація серед виконаних робіт зазначила зайві площі облицювання стін керамічною плиткою, покриття лінолеумом, фарбування стелі та інші ремонтні роботи. Також аудиторами встановлено, що лікарнею здійснено оплату підрядній організації за фактично неотримані дзеркала, умивальники, душові кабіни тощо. Загалом лікарня повністю оплатила задекларовану вартість виконаних підрядником робіт на суму 42,3 мільйони гривень.

Також аудитори виявили недоліки при проведенні розрахунків з кейтеринговою компанією, яка надавала харчування пацієнтам стаціонару. У результаті компанії без належних причин було оплачено понад 765 тисяч гривень. Крім того, лікарня сплатила ще понад 340 тисяч гривень за комунальні послуги, спожиті тією ж кейтеринговою компанією при організації харчування пацієнтів медзакладу.  

У Держаудитслужбі повідомили, що під час ревізії відшкодування втрат фінансових ресурсів на загальну суму 1,3 мільйона гривень.

У звязку з виявленими порушеннями відповідальних посадових осіб лікарні буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали перевірки передано до Галицької окружної прокуратури м. Львова та долучено до кримінального провадження.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах