На одне робоче місце – двоє претендентів: які професії на Львівщині найбільш затребувані

На одне робоче місце – двоє претендентів: які професії на Львівщині найбільш затребувані

На одне робоче місце – двоє претендентів: які професії на Львівщині найбільш затребувані Фото: publish.com.ua

Події
17 жовтня 2022 07:56

На початку жовтня на Львівщині за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 8067 безробітних, що у два рази менше, ніж у цей же час минулого року (16415). Водночас наодне вакантне місце – двоє претендентів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, база вакансій складалася з 4285 пропозицій працевлаштування (станом на 1 жовтня 2021 року було 5964). Відтак на одне вільне місце праці в області в середньому претендували 2 особи (минулого року – 3).

Згідно зі статистикою, найпростіше в області працевлаштуватися швачкам, водіям автотранспортних засобів, слюсарям різної спеціалізації, електромонтерам, операторам автоматичних ліній та верстатів.

Водночас фірми і компанії пропонують роботу бухгалтерам, різного профілю вчителям, лікарям, інженерам, інспекторам, майстрам тощо.

За словами Василя Барилюка, у січні-вересні цього року фахівцям служби зайнятості вдалося забезпечити роботою 12594 людини, у тому числі 10185 безробітних. Професійним навчанням охопили 2509 безробітних, ще 229 осіб залучили до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Попри війну, в області зріс середній розмір заробітної плати, зазначений в актуальних вакансіях: якщо торік на початку жовтня працедавці в середньому готові були платити претендентам 8455 грн, то цього року зарплатні пропозиції збільшилися на 1085 грн і становили 9538 грн.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах