Львівські лікарі повернули можливість ходити 25-річному військовому

Львівські лікарі пересадили нерв 25-річному військовому, щоб він зміг ходити

Львівські лікарі пересадили нерв 25-річному військовому, щоб він зміг ходити Фото: facebook.com/1tmolviv/

Події
08 листопада 2022 17:34

Львівські лікарі пересадили нерв 25-річному військовому, щоб він знову зміг ходити після мінно-вибухового поранення. Медики провели складну реконструктивну операцію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

25-річний Олексій Свинар – родом з Харкова. Разом із батьком він пішов добровольцем на війну вже наступного дня після повномасштабного вторгнення. Служив на Ізюмському напрямку. Там же, поблизу села Краснопілля, чоловік отримав поранення.

Львівські лікарі пересадили нерв 25-річному військовому, щоб він зміг ходитиЛьвівські лікарі пересадили нерв 25-річному військовому, щоб він зміг ходити Фото: facebook.com/1tmolviv/

«Того дня, 7 червня, Олексій виконував бойове завдання, однак потрапив під артобстріл. Уламки потрапили йому в ліву ногу: вразили стегнову кістку, вирвали частину тканин стегна та сідничний нерв. Внаслідок отриманої травми йому паралізувало кінцівку. Адже саме сідничний нерв відповідає за рухову функцію ноги», – повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Чоловікові провели низку операцій в лікарнях Краматорська, Дніпра та Тернополя. Загалом - 9 хірургічних втручань. Далі – тривалий період лікування через загноєння рани.

Тепер - реконструктивна операція – аутотрансплантація. Аби Олексій зміг ходити, хірурги Національного реабілітаційного центру “Незламні” взялися пересадити пацієнту нерв.

Львівські лікарі пересадили нерв 25-річному військовому, щоб він зміг ходитиЛьвівські лікарі пересадили нерв 25-річному військовому, щоб він зміг ходити Фото: facebook.com/1tmolviv/

«Вони взяли по нерву з обох гомілок та вшили їх на місце розірваного в ділянці стегна. Ця операція стала для Олексія десятою і, як сподіваються лікарі, заключною. Уже наступного дня після пересадки пацієнт почав відчувати нервове посмикування в нозі. І хоча зараз йому ще не можна підніматись з ліжка та ворушити кінцівкою, лікарі кажуть: відчуття в нозі свідчить про початок регенерації», – зазначили медики.

Реабілітація триватиме близько пів року. Тепер все залежить від відновлювальних функцій організму Олексія. Та сам пацієнт сподівається, що зовсім скоро стане на ноги.

Після одужання він хоче повернутись у свій бойовий підрозділ, аби продовжити боронити Україну на передовій.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах