Скандального заступника голови Солонківської ОТГ затримали п’яним за кермом

Скандального заступника голови Солонківської ОТГ затримали п’яним за кермом .

Скандального заступника голови Солонківської ОТГ затримали п’яним за кермом . Фото: facebook.com/Микола Пущак

Події
09 листопада 2022 14:49

Заступника голови Солонківської територіальної громади Миколу Пущака затримали п'яним за кермом. Два роки тому чоловік уже був учасником гучного скандалу, пов'язаного зі зловживання алкоголем. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Першими про інцидент повідомили активісти відомої організації Pitbull Lviv, які відстежують і заявляють у поліцію про нетверезих водіїв. У повідомленні організації зазначається, що близько 7:00 у вівторок, 8 листопада, у Липниках патрульні зупинили автомобіль Mercedes Gellendwagen G500, за кермом якого із ознаками алкогольного сп’яніння був заступник голови Солонківської ОТГ Микола Пущак. 

«Микола Пущак на місці зупинки відмовився проходити огляд на стан сп'яніння чи в медзакладі, оскільки доводив, що не керував своїм автомобілем Mercedes Gellendwagen G500, хоча він був єдиною особою в цьому автомобілі. Патрульні поліцейські склали на нього відповідний протокол за відмову від проходження огляду», – повідомили на сторінці Pitbull Lviv у Facebook.

Поліцейські склали на водія протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння). Пізніше, повідомляють активісти, на місце на авто прибув депутат Солонківської ОТГ від партії «Варта» Ігор Кіт, який також мав ознаки алкогольного сп’янінні й відмовився проходити перевірку. На нього поліцейські також склали протокол за статтею 130 КУпАП.

Як пише Zaxid.net, 37-річний Микола Пущак уже має кілька адмінпротоколів за нетверезе водіння та хуліганство. Зокрема, у 2016 році Пустомитівський районний суд оштрафував Миколу Пущака за те, що він їхав п’яним за кермом свого автомобіля у центрі Львова.

У листопаді 2020 року Микола Пущак разом з однопартійцем по «ЄС» Андрієм Жидачеком стали учасниками гучного скандалу, коли намагалися на Mercedes G 500 заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів.

Після суспільного розголосу обох депутатів виключили з партії, проте всупереч обіцянкам голови львівського осередку «Європейської солідарності» Олега Синютки депутатських мандатів їх так і не позбавили – Микола Пущак досі залишається депутатом ради Солонківської ОТГ від «ЄС». Цікаво, що уже за кілька днів після того скандалу голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич призначив Миколу Пущака своїм першим заступником.



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах