У Львові вісім годин оперували 13-річну дівчинку з важкою вадою сечостатевої системи

У Львові вісім годин оперували 13-річну дівчинку з важкою вадою сечостатевої системи

У Львові вісім годин оперували 13-річну дівчинку з важкою вадою сечостатевої системи Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Події
15 листопада 2022 08:07

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит" провели складну реконструктивно-пластичну операцію 13-річній дівчинці з важкою вродженою вадою розвитку ендокринної та сечостатевої систем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Операції такої складності в Україні виконують лише дитячі урологи львівського "Охматдиту" та всього декілька клінік Європи.

Як повідомили у медзакладі, у дитини діагностували вроджену гіперплазію кори наднирникових залоз, солевтрачаюча форма. З народження вона страждала не лише від важких гормональних та водно- електролітних порушень в організмі, але і від неправильної будови сечової та статевої систем, їх спільного зрощення в єдину, спільну, тонку трубку, що порушувало роботу обох систем.

Причиною вродженої гіперплазіяї наднирників є порушення утворення стероїдних гормонів наднирниками через дефіцит ферментів. Одним з наслідків цього дисбалансу є надмірне утворення чоловічих статевих гормонів – андрогенів, що і спровоковують важкі анатомічні зміни в організмі дитини.

"Лікарі здійснили ряд високотехнологічних обстежень - КТ, генітоскопію, уретроцистоскопію, кольпоскопію, генетичні та спеціальні лабораторні обстеження. Для розроблення ефективної консервативної, а в подальшому і хірургічної корекції була необхідна високопрофесійна та скоординована робота багатьох спеціалістів - генетиків, дитячих ендокринологів, дитячих гінекологів, дитячих урологів", – повідомили медики.

В результаті першого консервативного етапу терапії було скориговано водно-сольовий обмін, що дало можливість нормалізувати розвиток внутрішніх статевих органів дитини.

"Метою проведеного надскладного восьмигодинного оперативного втручання було роз’єднання сечової та статевої систем з відновленням «жіночої» анатомії та можливістю повноцінного життя в майбутньому. Окрім того, важливим результатом було зменшення ризику урологічних ускладнень, таких як інфекції або нетримання сечі, зниження ризику раку статевих органів та забезпечення повної соціальної адаптації", – зазначили у лікарні.

Тривале оперативне втручання пройшло успішно. Батьки дівчинки відмічають значне покращення її емоційного та психологічного стану.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах