У знеструмленому Трускавці люди п'ють воду у бюветі при світлі ліхтариків — відео

У знеструмленому Трускавці люди п'ють воду у бюветі при світлі ліхтариків — відео.

У знеструмленому Трускавці люди п'ють воду у бюветі при світлі ліхтариків — відео. Фото: youtube.com/Львів Депо.

Події
17 листопада 2022 18:38

Відпочивальники популярного бальнеологічного курорту Трускавець Львівської області, який вже кілька діб поспіль через ракетні удари Росії по об'єктах критичної інфраструктури потерпає без світла, п'ють воду при світлі ліхтариків і мобільних телефонів. Атмосферне відео опублікував youtube-блогер Львів Депо.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як видно на відео, знятому у середу, 16 листопада, приміщення бювету повністю знеструмлене. Втім, система подачі води, яка, до слова, є платною, працює. Ймовірно, від генератора. Аби випити мінеральної води, людям доводиться користуватися ліхтариками.

У коментарі до відео блогер зазначає, що воду у трускавецькому бюветі подають лише холодну. Але охочих випити навіть холодних "Нафтусі", "Марії" чи "Софії" є немало. 

Цікаво, що попри знеструмлення вулиць та будівель Трускавця, великі екрани, які транслюють рекламу у центрі міста, працюють. Наразі вони є чи не єдиним джерелом світла в оздоровниці. 

Додамо, що плату за воду у трускавецькому бюветі ввелиу червні 2020 року. Спершу вона коштувала 8,8 гривні за літр. У серпні того ж року "Нафтуся", "Софія", "Марія" та "Броніслава" подорожчали до 24 гривень за літр. 

Нагадаємо, що у вівторок, 15 листопада, росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку на Львівську область, випустиши понад 10 ракет. Наслідки, які сталися цього дня гірші, ніж наслідки тих, які були у жовтні, адже два з трьох ударів, які зафіксували 15 листопада, це повторні удари по об‘єктах критичної енергетичної інфраструктури. Про це заявив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Зараз одночасно користуватися електроенергією можуть лише 30% абонентів Львівської області. Щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів в області до довоєнних показників треба 8-12 місяців. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах