Львівським ресторанам і магазинам компенсують 50% вартості генераторів із міського бюджету

Львівським ресторанам і магазинам компенсують 50% вартості генераторів із міського бюджету.

Львівським ресторанам і магазинам компенсують 50% вартості генераторів із міського бюджету. Фото: Юрій Богун.

Події
29 листопада 2022 14:16

Львівським закладам харчування та продуктовим магазинам компенсовуватимуть 50% вартості електрогенераторів коштом міського бюджету. Це дозволить більшості закладів приймати львів'ян, яким необхідно зарядити гаджети чи набрати теплої води. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 29 листопада. Це рішення ще мають затвердити депутати міськради. Читайте всі новини Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з рішенням виконкому, заклади харчування, міні-пекарні і продуктові магазини (окрім алкомаркетів) отримуватимуть компенсацію від мерії за придбані генератори. Загалом міська рада компенсує до 50% вартості електрогенератора, але сума компенсації не має перевищувати 80 тисяч гривень.

Щоб отримати таку компенсацію, представники бізнесу мають звернутися з заявою та документами до ЦНАПу. У мерії створять комісію, яка перевірятиме всю інформацію і прийматиме рішення щодо компенсації.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, таке рішення дозволить запустити сотні ресторанів і кафе у місті, які зараз не працюють через відсутність електропостачання.

«Ми можемо цим рішенням запустити сотні пунктів незламності, де можна зарядити телефон, де є гаряча вода, зайти в туалет тощо», – сказав Садовий.

Рішення, яке прийняв виконком Львівської міськради, ще мають затвердити депутати міськради, які зберуться на найближче засідання 6 грудня.

Нагадаємо, зараз у Львові компенсовують 50% вартості електрогенераторів для ОСББ, але у цьому випадку сума компенсації не може перевищувати 30 тисяч гривень. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах