Карта бойових дій в Україні 10 грудня

Карта бойових дій в Україні 10 грудня

Карта бойових дій в Україні 10 грудня фото: Костянтин Ліберов

Події
10 грудня 2022 07:14
Автор: Юлия Булыга

У суботу, 10 грудня, розпочалася 290-та доба повномасштабної війни, яку розпочала Російська Федерація. Володимир Путін використовує розмови про переговори з Україною, як засіб відокремити офіційний Київ від західних союзників, представляючи українську владу як таку, що не бажає йти на компроміс і навіть брати участь у переговорах. І друга причина, це зробити паузу у війні для відновлення сил та доукомплектації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 10 грудня.

Мапа бойових дій в Україні 10 грудняМапа бойових дій в Україні 10 грудня Фото: www.understandingwar.org

9 грудня Путін заявив, що процес врегулювання буде складним і вимагатиме часу. За його словами, всі учасники мають погодитись з реаліями на місцях в Україні. Ймовірно, він має на увазі визнання контролю Росії над будь-якими анексованими територіями.

Аналітики вважають малоймовірним, що Кремль дотримуватиметься сценарію режиму припинення вогню. Затягування часу необхідне російській стороні для відпочинку та переоснащення військ узимку. Переговори про затяжне припинення вогню на театрі бойових дій потребують часу. Росія та Україна вкрай далекі одна від одної за умовами будь-якої такої угоди, і майже неможливо уявити, що припинення вогню буде узгоджено, не кажучи вже про його реалізацію, на кілька місяців.

А поки Путін говорить про переговори, російські війська встановили оборонні рубежі в районі Сватового, а російські та українські війська провели наземні атаки в районі Кремінної. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили атаку російських військ у районі Білогорівки.

Мапа бойових дій в Україні 10 грудняМапа бойових дій в Україні 10 грудня Фото: www.understandingwar.org

Окупанти РФ продовжували наземні атаки в районі Бахмута та Авдіївки. Генштаб України повідомив, що українські сили відобразили наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області. За даними росіян, загарбники відновили наступ на Мар'їнку та взяли штурмом укріплену позицію ЗСУ у населеному пункті.

Інше російське джерело стверджувало, що російські війська увійшли до південної частини Водяного і трохи просунулися в районі Первомайського.

Також окупанти заявляють про початок атаки українських позицій у районі Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки) та удари по українських позиціях у Веселому (5 км на північ від Авдіївки).

Мапа бойових дій в Україні 10 грудняМапа бойових дій в Україні 10 грудня Фото: www.understandingwar.org

Російські сили, можливо, зайняли позиції на острові на захід від Херсонщини на річці Дніпро. ЗСУ продовжували завдавати ударів по скупченням російських військ на півдні України. Генштаб повідомив, що 7 грудня українські вдарили по російських силах у районі Бердянська, Токмака, Мелітополя, Енергодару, Дніпрорудного, Пологів та Василівки Запорізької області — на всіх стратегічних логістичних шляхах — поранили 240 осіб особового складу та знищили три склади боєприпасів і техніки.

Мапа бойових дій в Україні 10 грудняМапа бойових дій в Україні 10 грудня Фото: www.understandingwar.org

Кампанія українських сил із перехоплення російських військових об'єктів та логістичних вузлів на півдні України, ймовірно, підірвала російські сили, їхні логістичні лінії та моральний дух росіян загалом.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах