Під час обшуків у власника львівської мережі міні-маркетів вилучили 25 мільйонів гривень

У власника мережі "Близенько" провели обшуки і вилучили понад 25 мільйонів гривень

У власника мережі "Близенько" провели обшуки і вилучили понад 25 мільйонів гривень Фото: facebook.com/blyzenko

Події
22 грудня 2022 15:19

У керівництва мережі міні-маркетів "Близенько" у Львові провели обшук і вилучили понад 25 мільйонів гривень готівкою. Підприємство звинувачують у махінаціях із відшкодуванням ПДВ і підозрюють в ухиленні від податків на суму майже 35,4 мільйонів гривень. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«У рамках системного відпрацювання злочинних схем розкрадання бюджетних коштів, детективи Бюро економічної безпеки України викрили компанію, яка спільно з групою підприємств, були задіяні у злочинній схемі та фактично контролюються відомим львівським бізнесменом. Використовуючи таку схему, товариство завдало державі збитків, у вигляді незаконного бюджетного відшкодування ПДВ на майже 35,4 млн грн», –  повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України.

За інформацією zaxid.net, йдеться про відомого бізнесмена, власника мережі маркетів «Близенько» Олександра Бережанського.

У Бюро економічної безпеки України зазначили, службові особи товариства, протягом 2021-2022 років, купували різноманітні продукти харчування (крупи, макаронні вироби, каву, консерви, чай, олію, солодощі тощо) у декількох приватних підприємств. Надалі товари реалізовувалися суб’єктам господарювання різних форм власності, а також через мережу продуктових магазинів на території Львова, що належить відомому львівському підприємцю. При цьому, продаж згаданих товарів не відображався у податковій звітності.

«Таким чином товариство штучно створило нібито наявні залишки вказаних ТМЦ у складських приміщеннях, що дало можливість внести неправдиві відомості до офіційних документів та подати заяви на повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ», – йдеться у повідомленні.

Загалом, за результатами обшуків офісних приміщень компанії вилучено понад 21 мільйон гривень, 95 тисяч євро, 10 тисяч доларів США готівкою, загалом в еквіваленті понад 25 мільйонів гривень. Також вилучено фінансово-господарські документи та носії інформації.

Нагадаємо, ще в липні мережа мінімаркетів "Близенько" недоплатила до міського бюджету Львова щонайменше 36 млн гривень і використовує працю кількох сотень нелегальних працівників.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах