Батько, який ґвалтував малолітню доньку, виявився львівським дияконом

Батько, який ґвалтував малолітню доньку, виявився львівським дияконом

Батько, який ґвалтував малолітню доньку, виявився львівським дияконом Фото: lv.npu.gov.ua

Події
17 лютого 2023 09:13

Затриманий 44-річний чоловік, якого підозрюють у ґвалтуванні і розбещенні своєї доньки в дитячому віці, виявився диякон однієї з львівських парафій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили в асоціації жінок-юристок України «ЮрФем», батько знущався з постраждалої, ґвалтував її впродовж кількох років, знімав це на відео та фото, розбещував її. Втім, справа довго стояла на місці, адже ніхто не міг повірити в слова дівчини, через те, що чоловік є священнослужителем.

«Це дуже добре, що ми його викрили, бо він постійно мав доступ до дітей. По сьогоднішній день. Весь той час, все розслідування, відколи вона була малолітньою. Він же мав доступ до інших дітей», – розповів адвокат постраждалої Олег Іванов. 

За його словами, чоловік знущався з доньки в дитячому віці, а вона наважилася звернутися по допомогу до психологів та юристів лише у 2021 році, вже в дорослому віці.

«Півтора року тупцювались ми на місці. Проблема була в тому, що ніхто їй не вірив. І поліграф був навіть не найбільш втішним, таким розпливчастим. Ніхто не міг повірити, що дійсно вона говорить правду, тому що її батько є священнослужителем», – пояснив Олег Іванов.

Коли ж провели обшук в помешканні чоловіка, виявили багато жорстких дисків з тисячами файлів.

«Я поступово опрацьовував ці файли, дуже важко щось шукати в такому масиві: багато часу на це йде. І ось через якийсь час знайшли фотографії, відео, і тоді закрутилось нормально розслідування. Ще раз допитали постраждалу вже по тих епізодах, які знайшли. Вона впізнала себе, батька, ті епізоди, коли вони відбувались і що саме було. І ці електронні докази збігаються з її показаннями. І йому інкримінували», – додав адвокат.

Олег Іванов переконаний, що підозрюваний має залишатися під вартою на час розслідування, адже можливо є інші потерпілі від його дій.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах