ПВК «Редан» у Львові: що відомо про цей небезпечний рух

ПВК «Редан» у Львові: що відомо про цей небезпечний рух.

ПВК «Редан» у Львові: що відомо про цей небезпечний рух. Фото: 24tv.ua.

Події
27 лютого 2023 18:17

У львівських Telegram каналах невідомі почали масово поширювати повідомлення з закликами до підлітків приєднуватися до молодіжного руху приватної військової компанії «Редан» (ПВК «Редан»). Він виник та активно діє в Росії, а нещодавно почав набувати популярності й в Україні. Члени ПВК «Редан» збираються великими групами і влаштовують бійки у громадських місцях. Такі зібрання проводили вже в Полтаві, Дніпрі й Івано-Франківську. Відповідно до повідомлень, сьогодні, 27 лютого, масові бійки планують влаштувати у Львові. Зокрема, біля «Форуму», де вже працює поліція. Читайте всі новини Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ПВК «Редан» у Львові

Невідомі створили в Telegram тематичний канал під назвою ПВК «Редан» Львів, який нараховує вже понад 1200 учасників.

Згідно з повідомленнями, найближчим часом учасники ПВК «Редан» планують влаштувати два масових зібрання у Львові. Відтак, вже сьогодні, 27 лютого, мають відбутися бійки біля магазину «АТБ» у мікрорайоні «Рясне 2» та у торговому центрі  «Форум».

Невідомі створили в Telegram тематичний канал під назвою ПВК «Редан» Львів.Невідомі створили в Telegram тематичний канал під назвою ПВК «Редан» Львів. Фото: lviv.media.

Зазначимо, що масова бійка підлітків біля «Форуму» таки відбулася. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. 

Що відомо про ПВК «Редан»

Молодіжний рух ПВК «Редан» виник у Росії. Назву «редани» запозичили з аніме «Hunter × Hunter», знятому за японська манґою авторства Йошіхіро Тогаші. Представники цієї субкультури стверджують, що виступають проти «офніків» (сучасна назва гопників та хуліганів), «скінхедів», футбольних фанатів, мігрантів, осіб неросійської зовнішності... Молоді люди одягають чорні футболки з зображенням павуків і цифрою 4.

Очолює ПВК «Редан» у Росії хлопець на ім'я Алі – це гравець у Dota 2 і Counter-Strike. За його словами, назва ПВК – це жарт. Запевняє, що «редани» не асоціюють себе з приватною військовою компанією.

Масові затримання через бійки

Підлітки ПВК «Редан» уже прославились сутичками з футбольними фанатами в низці російських торгових центрів. На них навіть завели кілька кримінальних справ. 

Так, у Москві в «Авіапарку» зібралися сотні людей, які влаштували масову бійку. Силовики затримали 30 осіб. Однак підлітків це не зупинило.

Також затримання відбулися у пітерській і новосибірській «Галереї» і казанському «Тандемі».

ПВК «Редан у Івано-Франківську 

У неділю, 26 лютого, ПВК «Редан» влаштувала масштабну штовханину в центрі Івано-Франківська. Підлітки, більшість із яких були одягнені у чорне, бігали вулицями міста та штовхали один одного. Втім, тривало це недовго, втрутилася ювенальна поліція.

ПВК «Редан» в Івано-Франківську.ПВК «Редан» в Івано-Франківську. Фото: versii.if.ua.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах