В університеті внутрішніх справ у Львові, де застрелився курсант, студентів змушували зніматися для ТікТок та Instagram

В університеті внутрішніх справ у Львові, де застрелився курсант, студентів змушували зніматися для ТікТок та Instagram.

В університеті внутрішніх справ у Львові, де застрелився курсант, студентів змушували зніматися для ТікТок та Instagram. Фото: lviv.media.

Події
24 березня 2023 09:40

В університеті внутрішніх справ у Львові, де 19 березня під час караулу застрелився курсант другого курсу Дмитро Гульчук, студентів змушували зніматися для ТікТок та Instagram. У примусовому порядку вони мали популяризувати університет. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пише Lviv.media, за словами студентів, декан факультету № 3 Львівського державного університету внутрішніх справ Степан Гнатюк погрожував курсантам за невиконання власних вимог, які ніяким чином не стосуються освітнього процесу. У примусовому порядку вони мали популяризувати університет. Декан вимагав, щоб курсанти знімали відео в ТікТок, робити фото для Instagram, писати пости та проводити активну профорієнтаційну роботу.

Таким чином Гнатюку вдалося залучити вже майже 24 тисяч користувачів у соцмережі TikTok. На деяких відео видно незадоволені обличчя курсантів, які мали б посміхатися в камеру аби створити позитивний образ факультету.

Така жага до популярності відбувається через конкуренцію між декількома деканами університету. Адже є чутки, що один із факультетів можуть закрити через малу кількість студентів. 

Нагадаємо, що у неділю, 19 березня, курсант другого курсу інституту №3 Львівського державного університету внутрішніх справ, 18-річний Дмитро Гульчук застрелився під час караулу. Рідні загиблого розповіли, що Дмитро вже давно потерпав від морального насильства від сержантів та командирів навчального закладу. Так, напередодні самогубства він розповідав старшому брату та батьку про сварки з керівництвом університету.  На час проведення слідства декана університету МВС, де сталося самогубство курсанта, відсторонили від роботи. Зробили це «задля забезпечення об`єктивності на час проведення службового розслідування, яке було розпочате одразу ж». ДБР розслідує загибель курсанта у Львові за статтею «доведення до самогубства». 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах