У Львові судили військового, який через складні сімейні обставини втік із військової частини

У Львові судили військового, який через складні сімейні обставини втік з військової частини.

У Львові судили військового, який через складні сімейні обставини втік з військової частини. Фото: t.me/adm_dp

Події
01 травня 2023 09:33

Залізничний районний суд Львова оголосив вирок сержанту, який втік з військової частини та понад два місяці не з’являвся на службу. Військовому призначили п’ять років тюрми, але звільнили від покарання, встановивши трирічний іспитовий термін. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як вказано у вироку суду, уродженець Перемишлян проходив військову службу у одній з військових частин та мав звання сержант. 14 листопада 2022 року він самовільно залишив військову частину та ухилявся від служби до лютого 2023 року. 2 лютого він сам прийшов у підрозділ ДБР у Львові, пише Zaxid.net.

У суді військовий повністю визнав свою провину та розповів, що повернувся із зони бойових дій та хотів піти у відпустку, але командир йому відмовив. Сержант заявив, що через складні сімейні обставини він втік з військової частини. Владнавши свої справи чоловік повернувся в частину, де йому сказали, що для того, щоб він знову міг служити, йому треба отримати рішення суду. Військовий просив суд не призначати йому тюремне ув’язнення, бо він має намір їхати на фронт зі своїми товаришами.

Справу розглядала суддя Ірина Мруць, яка визнала військового винним у самовільному залишенні військової частині та призначила покарання – п’ять років тюрми, але суддя звільнила його від відбування покарання з трирічним іспитовим терміном. На вирок ще може бути подана апеляція.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах