У селі на Львівщині лелеки збудували гніздо на радянському пам'ятнику

У селі на Львівщині лелеки збудували гніздо на радянському пам'ятнику.

У селі на Львівщині лелеки збудували гніздо на радянському пам'ятнику. Фото: Анна Герич.

Події
05 травня 2023 15:26

У селі Брюховичі Перемишлянської громади Львівської області лелеки збудували гніздо на радянському пам'ятнику. Ініціативна група з декомунізації змушена чекати осені, коли птахи відлетять у вирій. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Десь в червні будуть лелеченята. Треба чекати осені, коли птахи полетять у вирій. Тоді гніздо можна помістити на автомобільне колесо і перенести на дерево. Зараз гніздо прикріплене до тієї фігури, оббивати її не можна», – розповіла Zaxid.net секретар робочої групи з питань декомунізації при Львівській обласної військової адміністрації Анна Герич.

У селі на Львівщині лелеки збудували гніздо на радянському пам'ятнику.У селі на Львівщині лелеки збудували гніздо на радянському пам'ятнику. Фото: Анна Герич.

Зазначимо, що радянський пам’ятник у Брюховичах – це бетонна фігура Матері-Батьківщини, над нею є дві гуски, а зверху на скульптурі – звите гніздо живих птахів. Поруч на основі є напис «Ніхто не забутий і ніщо не забуте» та вигравірувані прізвища загиблих у Другій світовій війні.

Додамо, що загалом на Львівщині робоча група з питань декомунізації нарахувала ще 160 пам’ятників-символів радянського режиму. До кінця року їх планують демонтувати.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах