Декана факультету звільнили з поліції після самогубства курсанта у Львові

Декана факультету звільнили з поліції після самогубства курсанта у Львові.

Декана факультету звільнили з поліції після самогубства курсанта у Львові. Фото: lvduvs.edu.ua.

Події
10 травня 2023 16:18

Декан факультету Львівського державного університету внутрішній справ, полковник поліції Степан Гнатюк, якого відсторонили від роботи після самогубства 18-річного курсанта, звільнений з університету та зі служби в Нацполіції. Він подав рапорт на звільнення ще до завершення службового розслідування в університеті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом за результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнули кількох посадовців факультету, зокрема, були і звільнення з посад. Подробиць щодо звільнених в університеті не розголошують, пояснюючи тим, що ще триває слідство. Службове розслідування було завершено 30 березня, однак про його результати стало відомо лише зараз, пише Zaxid.net.

За інформацією ДБР, розслідування справи за фактом доведення до самогубства курсанта ще триває. Жодних підозр у справі наразі не оголошено.

Нагадаємо, 19 березня під час 18-річний курсант другого курсу Львівського державного університету внутрішніх справ Дмитро Гульчук застрелився з автомата під час чергування на посту. Хлопець навчався на факультеті №3, де готують фахівців для підрозділів превентивної поліції. Тіло курсанта виявили на території університету з вогнепальним пораненням в голову. Однокурсники хлопця анонімно розповідали журналістам, що той зазнавав цькування з боку керівництва факультету. 

ДБР почало розслідування кримінального провадження за фактом доведення до самогубства (ч. 1 ст. 120 ККУ). Декана факультету Степана Гнатюка відсторонили від виконання службових обов’язків.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах