Львів найшвидше в Україні прибирає радянські назви з вулиць міста 

Львів найшвидше в Україні прибирає радянські назви з вулиць міста.

Львів найшвидше в Україні прибирає радянські назви з вулиць міста. Фото ілюстративне: Юрій Богун.

Події
22 травня 2023 10:45

Львів є одним із лідерів щодо встановлення нового ознакування на перейменованих вулицях міста. Про це розповів голова громадської організації «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Львів – перше за показниками щодо заміни табличок на перейменованих вулицях. До прикладу, в Івано-Франківську на вулицях, перейменованих понад рік тому, нових вказівників – всього кілька штук. А недемонтованих я знайшов близько сотні. А у Львові з цим набагато краще. Львів – одне з показових міст. Хоча, робота ще є: ще є кілька вулиць, які підлягають перейменуванню», - сказав Вадим Подзняков.

Як зауважила заступниця начальника управління культури Львівської міської ради Оксана Стельмах, минулого року до перейменування у Львові було визначено 53 вулиці. Сьогодні нові назви мають 50 з них. Робоча група з перейменування вулиць продовжує працювати.

За словами Вадима Позднякова, сьогодні у Львівській області залишилась перейменувати близько 40 вулиць та завершити цей процес першими в Україні. А за кількістю демонтованих пам’ятників Львівщина займає другу позицію в Україні, після Закарпаття. Він додав, що на останньому місці за темпами декомунізації в Україні є Вінницька область.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах