Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто

Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто.

Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто.

Події
25 травня 2023 11:33

Український політик та благодійник Вадим Столар ще у 2022 році ініціював і силами свого Фонду втілив у життя проєкт "Знайомся: Київ!", у межах якого проводяться безоплатні екскурсії для вимушено переміщених осіб, які перебувають у столиці. Мета цих заходів - познайомити людей з містом та його історією, дати можливість тим, хто був змушений покинути рідний дім, перезавантажитися, відпочити та трохи розважитися, йдеться у матеріалі Politeka

Вадим Столар - про свою любов до Києва та бажання поділитися нею з іншими

- Я дуже люблю Київ та щиро цікавлюся його історією. Свого часу ми реалізували спільний проєкт з Вагіфом Алієвим - надали будівлю для Музею історії міста Києва. Вісім років цей заклад не мав власного приміщення, але у 2012 році його отримав. Саме через захоплення історією столиці у 2022 році ми започаткували проєкт "Знайомся: Київ!" з проведення екскурсій для ВПО. Я дуже хочу, щоби люди, які були вимушені покинути свої домівки і зараз перебувають у Києві, дізналися більше про наше місто, про його цікаву та величну історію, пройнялися його духом та полюбили його, як люблю його я і всі кияни, - розповів Вадим Столар, засновник Фонду.

Волонтери Фонду Вадима Столара відкрили деталі проєкту "Знайомся: Київ!"

- Ми у Фонді з радістю зустріли пропозицію засновника Вадима Столара зробити такий проєкт, адже серед нас багато киян, і всі ми, безумовно, любимо наше місто. Проте власними силами ми б навряд чи впоралися з таким завданням - тут необхідні відповідні знання, досвід, професійний підхід. Але це не стало проблемою, бо знайшовся партнер, який радо взявся допомогти нам і познайомити ВПО зі столицею та її історією. І проєкт успішно стартував! Тож з його запуску і на цей час екскурсії відвідали вже близько 200 осіб, які завдяки цим заходам дізналися про цікаві факти з історії Києва та поринули в історичні події минулих років, - зазначила Наталія Приходько, волонтерка Фонду Вадима Столара.

Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто фото 1Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто фото 1

Кураторка проєкту від партнера Фонду Вадима Столара розповіла про його важливість

Партнером Фонду Вадима Столара виступає екскурсійне бюро "Цікавий Київ". Це велика спільнота людей, закоханих у рідне місто, які прагнуть показати всім його справжню красу та розповісти його історію.

- Зараз саме вимушено переміщені особи потребують нашої особливої уваги, адже вони залишилися без рідного дому і мають пристосовуватися до свого нового життя тут, у Києві. Тому ми докладаємо всіх зусиль, щоб їхнє знайомство з містом було приємним, цікавим і наповненим позитивними емоціями. Ми проводимо екскурсії разом з Фондом Вадима Столара, щоб познайомити переселенців зі столицею, з різними сторінками історії і різними районами міста. Сподіваємось, що це полегшить їхню адаптацію і закохає у Київ! - каже Юлія Ліщук, директорка екскурсійного бюро.

Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто фото 2 1Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто фото 2

Враження учасників від екскурсій, організованих Фондом Вадима Столара

- Я була приємно вражена екскурсією, присвяченою темі котів у київській історії, адже сама є "кошатницею" та під час евакуації взяла до Києва свою кицьку. Навіть не думала, що буде так цікаво. Дитині теж сподобалося, квести були веселі. Дякуємо Фонду Вадима Столара за таку можливість, - розповіла вимушена переселенка Вікторія.

Якщо ви маєте статус ВПО, перебуваєте в Києві та хотіли б долучитися до екскурсій проєкту "Знайомся: Київ!" - приєднуйтесь до соцмереж Фонду Вадима Столара і слідкуйте за анонсами.

Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто фото 3 2Вадим Столар: Ми запустили проєкт "Знайомся: Київ!", щоб розповісти переселенцям про наше місто фото 3
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах