Підрив Каховської ГЕС: Львів готовий прийняти стільки українців, скільки потрібно

Підрив Каховської ГЕС: Львів готовий прийняти стільки українців, скільки потрібно

Підрив Каховської ГЕС: Львів готовий прийняти стільки українців, скільки потрібно Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Події
08 червня 2023 13:49
Автор: Юрій Богун

У Львівській міській раді напрацювали алгоритм прийому українців, яких можуть евакуйовувати з підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС населених пунктів. Кожен може звернутися в Міський центр підтримки вимушено переміщених людей, що діє у Львові на вул. Костя Левицького, 67, та отримати всі необхідні консультації. На цьому під час брифінгу наголосив голова міської евакуаційної комісії Євген Бойко. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на зараз місто має чітко напрацьований алгоритм роботи  в разі необхідності прийому тієї кількості людей, яка до нас приїде. Чиновники ще не отримували жодної офіційної інформації про те, що до нас будуть прибувати автобуси чи евакуаційні поїзди, але ми готові.

«Будемо поселяти людей і в модульних містечках літнього типу – на вул. Пулюя, на Сихові та у Стрийському парку. Також готові розгортати ліжкомісця і в закладах освіти та профтехосвіти. Ми мали у Львові досвід одночасного проживання понад 250 тисяч людей, в нас було розгорнуто понад 500 прихистків у міських інституціях, тому ми максимально готові в будь-який час активізувати свої можливості. Ми активно спілкуємося з волонтерами з Херсона, з Дніпра, і розуміємо ситуацію, яка є», - розповів на брифінгу Євген Бойко, голова міської евакуаційної комісії.

Водночас він нагадав, що у Львові на вул. Костя Левицького, 67 діє Міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, де щодня фахівці консультують та надають необхідну допомогу. «Сюди може звернутися людина, яка потребує помешкання, і фахівці центру дадуть відповіді на всі запитання, скерують у пункт тимчасового перебування, який буде комфортним для цих людей», - додав посадовець.

Міський центр підтримки вимушено переміщених осіб діє у Львові на вул. Костя Левицького, 67. Контакти: +38 050 555 44 61, centrsp@gmail.com.

Нагадаємо, що 6 червня, стався підрив Каховської ГЕС.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах