Занедбаний внутрішній дворик львівської школи перетворили на сучасний дитячий майданчик – фото та відео

Занедбаний внутрішній дворик львівської школи перетворили на сучасний дитячий майданчик – фото та відео.

Занедбаний внутрішній дворик львівської школи перетворили на сучасний дитячий майданчик – фото та відео. Фото: Олексій Гордєєв.

Події
08 червня 2023 12:14

На місці занедбаного внутрішнього дворика школи №62, що на вулиці Театральній, 15 у Львові, відкрили новий дитячий майданчик. Реконструкція тривала майже три місяці. Оскільки доступу будівельної техніки до цієї території не було, всі роботи виконувались майже вручну. Нині внутрішній дворик старовинної будівлі не впізнати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У середу, 7 червня, у Львові офіційно відкрили сучасний дитячий майданчик для користування учнями початкових класів.

Такий вигляд мав внутрішній дворик львівської школи №62 до реконструкції.Такий вигляд мав внутрішній дворик львівської школи №62 до реконструкції. Фото: Олексій Гордєєв.

Загальна вартість проєкту, враховуючи логістику та вартість обладнання, склала 65 000 євро. Більше третини бюджету (23 000 євро) було спрямовано на благоустрій історичної будівлі дворику та підготовчі роботи (ремонт фасаду першого поверху, облаштування стічної каналізації, гідроізоляцію тощо). Решта коштів (17 000 євро) витрачена на встановлення обладнання згідно правил безпеки та створення безпечного гумового покриття.

Вартість ігрового обладнання Lappset та його доставка склали 35% бюджету (близько 25 000 євро). Воно було надане безкоштовно в якості гуманітарної допомоги.

Косметичні роботи із заміни дверей і фарбування вікон профінансовані зі шкільного фонду навчального закладу.

Такий вигляд має внутрішній дворик львівської школи №62 після реконструкції.Такий вигляд має внутрішній дворик львівської школи №62 після реконструкції. Фото: Олексій Гордєєв.

Зазначимо, що реновація дворика відбулась у рамках ініціативи Joy of Play («Радість гри») – благодійного проєкту, спрямованого на створення сприятливих умов для активного соціального та фізичного розвитку дітей України. Проєкт ініційований сім’єю Хартвалл (Hartwall), власниками львівського готелю «Леополіс». Головними партнерами ініціативи виступили фінські компанії Reima та Lappset. Також понад 30 фінських підприємств та фізичних осіб долучилися до збору коштів.

Додамо, що будівля на вулиці Театральній, 15 у Львові – це колишня Мішана школа імені Адама Міцкевича, збудована у 1891—1893 роках за проєктом архітектора Юліуша Гохберґера. У споруді застосовано мотиви італійського неоренесансу. Будівлю прикрашено статуєю Адама Міцкевича скульптора Станіслава Левандовського. У  2008 році будівлю школи внесено до переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах