Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня

Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня.

Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня. Фото: facebook.com/LVIVDSNS.

Події
12 червня 2023 14:44

Через потужні зливи та стікання гірських річок на Львівщині постраждали Стрийський та Дрогобицький райони. Внаслідок виходу з берегів річки Східничанки, руйнування мостів та газопроводів, підтопило близько 100 господарств. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Максима Козицького, станом на сьогодні, 12 червня, рівень води у Дрогобицькому районі знизився на 0,5 метра. Досі частково підтопленими залишаються три вулиці. 

«З 16 житлових будинків упродовж вчорашнього дня відкачали воду. Також – із підвалів 2 готельних комплексів. Частково підтопленими залишаються підвальні приміщення у 13 будинках. Окрім того, частково заблокований 1 автомобіль, 6 – відбуксирували. Через повеневі потоки відновленню не підлягають 5 торгових павільйонів. Пошкоджені 5 місцевих мостів. Біля одного з них облаштували пішохідний перехід із бетонних блоків», – йдеться у повідомленні.

Доїзд до 16 населених пунктів залишається обмеженим через пошкодження моста у Новому Кропивнику та 2 мостів в селі Перепростиня. Об’їзд – можливий по автомобільній дорозі Східниця – Турка. У Перепростині обмежений доїзд до 32 житлових будинків. Ще до 18 житлових будинків транспортне сполучення відсутнє, пішохідне сполучення обмежено доступне.

У Стрийському районі на під’їзді до села Урич розмита автомобільна дорога сполученням Східниця – Урич – Верхнє Синьовидне та частково розмитий міст через річку Уричанка. Станом на ранок вода зійшла самопливом. Ситуація перебуває під контролем у фахівців.

Нагадаємо, 10 червня, сильні дощі у селищі Східниця спричинили підняття рівня води у річці Східничанка. Через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали два райони області – Дрогобицький і Стрийський. Наразі перекрито дорогу до 16 населених пунктів, однак можливий об’їзд. 

Додамо, що люди, майно яких постраждало, цілодобово можуть звернутися по консультацію на Гарячу лінію області за номером 112.

Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня.Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня. Фото: facebook.com/LVIVDSNS.

Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня.Потоп на Львівщині: яка ситуація на 12 червня. Фото: facebook.com/LVIVDSNS.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах