У двох львівських кафе масово отруїлися відвідувачі

У двох львівських кафе масово отруїлися відвідувачі.

У двох львівських кафе масово отруїлися відвідувачі. Фото: unsplash.com.

Події
14 червня 2023 09:07

У вівторок, 13 червня, до Львівської обласної інфекційної лікарні з попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція» госпіталізовано 15 осіб, серед них двоє дітей. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Львівській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«На оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що до однієї з львівських лікарень з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» доставлено п’ятьох львів’ян – чотирьох дорослих та одну дитину. Як попередньо встановили співробітники відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2, госпіталізовані громадяни в різний час харчувались в одному з кафе, розташованому на проспекті Червоної Калини у Львові. Стан пацієнтів стабільний», – сказано у повідомленні. 

Цього ж дня у поліцію надійшло ще одне повідомлення від медиків про госпіталізацію у профільну лікарню шістьох мешканців Львова – п’ятьох дорослих та одну дитину, з попереднім діагнозом «бактеріальна кишкова інфекція». Стан пацієнтів стабільний. Як попередньо встановили співробітники Львівського районного управління поліції №1, госпіталізовані громадяни вживали їжу під час банкету в одному з львівських ресторанів.

«До інфекційної лікарні госпіталізовано 15 осіб, які харчувалися у двох львівських кафе. Сім осіб, з них одна дитина, харчувалися в одному кафе і вони потрапили до лікарні з попереднім діагнозом – гостра кишкова інфекція. П’ятеро людей захворіли 9 червня, двоє – 10 червня. До лікарні почали поступати 9, 10, 11, 12 червня. Ще вісім осіб (одна дитина) госпіталізували до лікарні 11 червня, вони харчувалися в іншому кафе», – повідомила завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Куліш.

Спеціалісти з'ясовують, що вклало людей на лікарняні ліжка: відбирають на дослідження зразки їжі, проби води тощо.

Доповнено: кількість людей, що потрапили у Львові до лікарні з отруєнням після відвідин двох кафе зросла

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах