Схопив за горло і почав душити: у львівській маршрутці чоловік напав на 14-річного хлопця через рюкзак

Схопив за горло і почав душити: у львівській маршрутці чоловік напав на 14-річного хлопця через рюкзак.

Схопив за горло і почав душити: у львівській маршрутці чоловік напав на 14-річного хлопця через рюкзак. Фото: facebook.com/usov.ua

Події
14 червня 2023 09:46

У львівському автобусі чоловік накинувся на 14-річного хлопця за те, що він їхав у транспорті із рюкзаком на плечах. Дівчат, які заступилися за неповнолітнього, теж побили. Зробила це інша пасажирка. Скандал трапився у п’ятницю, 9 червня, в автобусі №61. Постраждалі звернулися до правоохоронців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через що виник скандал

Відео бійки в львівському автобусі №61, який курсує із Підбірців до Підрясного, на своїй Faсebook-сторінці опублікувала Вікторія Миськів. Жінка не перебувала на місці події, однак є родичкою потерпілих дівчат, тож допомає у розголосі інциденту.

Zaxid.net поспілкувався з очевидицею інциденту Аліною Койчевою, яка, власне, знімала відео. Вона розповіла, що того дня їхала в маршрутці зі своєю мамою, 17-річною двоюрідною сестрою та її мамою. Поруч стояв 14-річний Назар з міським рюкзаком на плечах і нікому не заважав. Однак, одна з пасажирок заявила, що їй заважає наплічник хлопця. Відтак чоловік, який стояв поруч, почав штовхати підлітка. 

«Той чоловік навіть не знайомий з тою жінкою. На штовхання хлопець почав відповідати, що рюкзак не заважає. Далі чоловік його схопив за горло і почав душити. Я на це відреагувала, відразу встала, почала відривати його руки. Він просто взяв рукою за горло підлітка і тримав, довго», – розповіла Аліна Койчева.

Схопив за шию хлопця і почав душити 

Далі Аліна Койчева почала знімати події, які відбувалися в автобусі на телефон. На опублікованому відео видно, як чоловік міцної статури обхватив рукою шию 14-річного хлопця, в той час за кадром чути: «Чоловіче, вас посадять. Не чіпайте дитину. Ви неадекватний». 

Далі жінка, яка і мала зауваження до хлопця через рюкзак, почала сваритися із Аліною Койчевою, яка знімала інцидент на відео: «Забери своє то відео». 

Пасажирка била дівчину, яка знімала відео 

Під час сварки жінка вдарила по телефону. Після цього на відео видно, як в дівчини, яка є двоюрідною сестрою Аліни Койчевої, почервоніло і набрякло око.

«Ця жіночка вдарила мене, коли била мою сестру», – сказала постраждала неповнолітня на відео. 

У коментарі Аліна Койчева розповіла, що жінка спершу била її.

«Тягнула за футболку. Вдарила по обличчю, в мене окуляри злетіли, є під оком подряпини. Моя сестра, яка була поруч, намагалася захистити мене від нападниці. Тоді вона вдарила малу прямо в око. Око за секунду напухло. Малому той чоловік ще кулаком дав в живіт», – розповіла Аліна Койчева. 

Відео збурило користувачів мережі 

Відео інциденту дівчата поширили в соцмережах та розшукали постраждалого хлопця. Також користувачі соцмереж допомогли встановити їм їхніх кривдників

.

Батько 14-річного Назара Ростислав Содома звернувся в поліцію.

«Він мені показав відео, яке скинули йому дівчата. Я був в шоці. Наступного дня ми зустрілися з дівчатами і вони мені детально розповіли, що сталося. Бо син, мабуть, був в шоковому стані, тож не міг все детально розказати. Ми з дівчатами поїхали в райвідділ. Зараз цим займається поліція. В сина явних тілесних ушкоджень немає. Він почувається нормально», – розповів тато хлопця Ростислав Содома.

Поліція відкрила кримінальне провадження

Як розповіли в поліції Львівської області, правоохоронці встановили особу зловмисниці, яка вдарила неповнолітню пасажирку автобуса. Це 60-річна львів’янка. Внаслідок нападу дівчина отримала травму брови.

«Медична експертиза встановила, що травма, яку отримала заявниця, відноситься до легких тілесних ушкоджень», – повідомили в поліції Львівської області.

За фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України. За скоєне 60-річній львів’янці загрожує покарання – штраф (до 850 грн) або громадські чи виправні роботи. Вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення.

Як зазначили в поліції, 14-річний хлопець явних тілесних ушкоджень не має, тож наразі вирішується питання правової кваліфікації. У поліції не відповіли, чи розшукують кривдника підлітка. В Аліни Койчевої ушкодження незначні, тож вона у справі фігурує, як свідок.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах