Львів допомагатиме мешканцям реставрувати балкони у всіх районах і будинках міста

Львів допомагатиме мешканцям реставрувати балкони у всіх районах і будинках міста.

Львів допомагатиме мешканцям реставрувати балкони у всіх районах і будинках міста. Ілюстративне фото: city-adm.lviv.ua

Події
16 серпня 2023 16:54

У Львові планують розширити програму співфінансування реставрації балконів. Відтак місто фінансово допомагатиме мешканцям відновлювати балкони у всіх районах та будинках міста. Про це у понеділок, 14 серпня, під час брифінгу повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Таку пропозицію щодо розширення програми співфінасування реставрації балконів винесуть на розгляд депутатів вже під час найближчої сесії Львівської міської ради.

«Йтиметься про всі райони міста, не лише про історичний ареал, про різні будинки різного віку. Частину оплачуватимуть мешканці, а решту – місто. Ми хочемо розшити програму, бо не кожен мешканець може самостійно профінансувати реставрацію балкона. Днями ми повідомимо деталі, яку суму платитимуть львів’яни в межах програми співфінансування», – зазначив Андрій Москаленко.

Перший заступник міського голови також розповів, що у Львові є 380 тисячі балконів. 98% з них перебувають у приватній власності, тож відповідальними за стан балконів є власники.

Нагадаємо, у Львові діє програма співфінансування реставрації балконів. Більше року через  війну вона була призупинена. Цьогоріч її було відновлено. Мешканець оплачує 10 тисяч гривень за кожен балкон, решту оплачує Львівська міська рада. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах