Військова-трансгендерка Хелен заявила, що у Львові її побили гомофоби – відео

Військова-трансгендерка Хелен заявила, що у Львові її побили гомофоби – відео.

Військова-трансгендерка Хелен заявила, що у Львові її побили гомофоби – відео. Фото: 24tv.ua.

Події
16 серпня 2023 20:15

У вівторок увечері, 15 серпня, у центрі Львова побили трансгендерну військову. Невідомий вдарив її в обличчя, розбивши ніс. Жінка стверджує, що напад відбувся з гомофобних мотивів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 
 
«В один з вільних вечорів у вівторок 15 серпня Хелен сиділа на вулиці в центрі міста, їла і розмовляла зі своїм хлопцем по відеозв'язку. До неї раптово підійшов незнайомий чоловік і почав агресивно спілкуватися. Хелен попросила його відійти, і в наступну секунду чоловік вдарив її в носа зі словами «Ти шо, п..дар?. Від удару Хелен втратила координацію, і він вдарив її ще декілька разів, поки їй не вдалося відійти на декілька метрів і зняти частину нападу на відео», – йдеться в повідомленні громадської організації  «КиївПрайд».

За даними «КиївПрайд», трансгендерна військова Хелен приїхала до Львова у відпустку за сімейними обставинами – на похорон до своєї мами.

Відомо, що постраждала вже написала заяву в поліцію. 

Відео з моменту нападу Хелен (нік babehell.en) оприлюднила у сторіз в Instagram. На відео видно закривавлене обличчя постраждалої, а за кадром чути звуки сторонніх людей, які намагаються зупинити нападника.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Хелен 🏳️‍⚧️ (@babehell.en)

Хелен також розповіла, що це не перший напад на неї з гомофобних мотивів. Інше відео нападу вона поширила 11 серпня. З її слів, тоді вона зі своїм хлопцем сиділи на лавці, їли та спілкувались. У цей момент підійшов російськомовний нападник та бризнув їй обличчя газом з перцевого балончика. Постраждала викликала на місце поліцію, яка склала протокол.

Також вона поширила відео, де чоловік просить вибачення за свою поведінку. При цьому невідомо, якого саме інциденту стосується це вибачення. 

«У мене праве спрямування. Я онук розвідника СС «Галичина». Мені неприємно те, що тут відбувалося. На мою думку, це неприродньо. Але, так чи інакше, я прошу вибачення за свою поведінку і в подальшому буду більш толерантним до трансгендерних жінок та чоловіків», – каже чоловік на відео.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах