У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація

У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація.

У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація. Фото: city-adm.lviv.ua.

Події
25 серпня 2023 16:06

Міська рада змінила схему розташування майбутньої канатної дороги, що має пролягати з центру Львова через Високий Замок й до мікрорайону Підзамче за кошти приватного інвестора. Відповідні зміни до інвестиційного проекту, що передбачає будівництво канатної дороги, вже затвердили на сесії Львівської міськради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як вказано в пояснювальній записці, зміни в проект вирішили внести, аби зменшити вплив майбутнього будівництва на ансамбль історичного центру Львова, з урахуванням оцінки Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ICOMOS), пише Zaxid.net.
 
Згідно зі змінами, першу станцію дороги пропонують перенести із території Меморіалу Героїв Небесної Сотні, як це планувалось раніше, на вул. Кривоноса, 1, поруч із будівлями Львівського державного університету внутрішніх справ.

Крім цього, будувати канатну дорогу планують однією чергою за маршрутом: центр міста – Високий Замок – мікрорайон Підзамче. Кінцеву північну станцію канатної дороги розмістять на території колишнього заводу «Алмазінструмент» [орієнтовно між вул. Хмельницького та вул. Ратича].

У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація.У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація. Фото: city-adm.lviv.ua.

«Це дозволить сполучити дві історичні частини міста Львова – сучасний центр та історичне передмістя (Підзамче), що значно збільшить інвестиційну та туристичну привабливість останнього, а також дозволить створити сучасний, швидкий та екологічний транспортний маршрут між цими мікрорайонами. Це також сприятиме використанню рекреаційних можливостей парку «Високий Замок», а також історичних та архітектурних цінностей мікрорайону Підзамче, які є частинами об’єкта світової спадщини ЮНЕСКО», – йдеться в записці до ухвали. 
 
Крім цього, депутати уповноважили управління інвестицій підготувати відповідні документи та заходи для організації інвестиційного конкурсу.

У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація.У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація. Фото: city-adm.lviv.ua.

У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація.У Львові змінили проект канатної дороги на Високий Замок – візуалізація. Фото: city-adm.lviv.ua.

Зазначимо, що будівництво канатної дороги на Високий замок ще кілька років тому ініціювала «Львівська обласна організація "Реабілітація осіб з інвалідністю"». У 2019 році Львівська міська рада затвердила відповідний інвестиційний проект. Також міська рада підписала меморандум з Міністерством внутрішніх справ про передачу місту ділянки під будівництво першої станції. 

Попередньо кожна кабінка зможе вміщувати до 4 пасажирів і рухатиметься зі швидкістю близько 4 м/с. Протяжність маршруту становитиме 524 метри, а перепад висоти складе 84 метри.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах