У Самборі працівники військкомату жорстоко побили чоловіка: ДБР затримало їх

У Самборі працівники військкомату жорстоко побили чоловіка: ДБР затримало їх.

У Самборі працівники військкомату жорстоко побили чоловіка: ДБР затримало їх. Фото: скріншот із відео.

Події
21 вересня 2023 09:17

Працівники ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного територіального центру комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП) та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Попередньо встановлено, що 19 вересня 2023 року військовослужбовець-водій побив громадянина, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю», – йдеться в повідомленні ДБР.

За даними правоохоронців, військові утримували потерпілого у приміщенні військкомату тиждень – з 12 вересня. «Вони морили його голодом, били та знущалися аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію», – зазначили в ДБР.

Згодом у ДБР уточнили, що працівник ТЦК у Самборі того дня побив двох чоловіків – мешканців Харкова та Кривого Рогу. Цих чоловіків затримали прикордонники під час спроби незаконно перетнути кордон з Польщею. На порушників склали протокол про порушення правил перетину державного кордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

«У військкоматі обох чоловіків намагались примусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7», ­– додали в ДБР.

Слідчі ДБР встановили, що 19 вересня під «наглядом» керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу і обличчю, погрожуючи зброєю, відповідне відео було поширено в Інтернеті. Інший чоловік отримав удар у голову.

Слідчі повідомили начальнику першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і старшому солдату про підозри за ч. 2 ст. 146 і ч. 2 ст. 127 (незаконне позбавлення волі людини та катування) ККУ. 

Інцидент у самбірському ТЦК набув розголосу після появи відео в львівських Telegram-каналах. На відео постраждалий, який назвав себе харків’янином Вадимом Спокойним, розповідає про побиття і просить про допомогу. У Львівському обласному ТЦК та СП за цим фактом призначили службову перевірку, а військова прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах