На Львівщині судили харків'янина за ігнорування бойової повістки

На Львівщині судили харків'янина за ігнорування бойової повістки.

На Львівщині судили харків'янина за ігнорування бойової повістки. Фото: publika.md

Події
13 листопада 2023 11:16

У Львівській області судили 35-річного харків'янина за ухилення від призову за мобілізацією. Чоловікові призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Про завершення справи в суді повідомила обласна прокуратура.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За матеріалами справи, 35-річний мешканець Харкова з березня 2022 тимчасово проживав у Львівському районі, де йому вручили повістку. Військово-лікарська комісія визнала обвинуваченого придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Чоловік вже мав військове звання «рядовий», пише Zaxid.net.

Працівники ТЦК вручили чоловікові бойову повістку, відповідно до якої той мав з’явитися на загальну мобілізацію. Однак чоловік без поважної причини не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби у лавах ЗСУ. Відтак, військовозобов’язаний порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову.

Суд визнав 35-річного чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 ККУ). Вироком суду йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах